Nieuws

jinc
Let op! Dit artikel is al 829 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kinderen bezoeken bedrijven bij aftrap JINC Tilburg

Leerlingen van basisschool De Vlashof in Tilburg gaan op woensdag 19 juni de handen uit de mouwen steken bij verschillende bedrijven in de regio. Hierdoor ondervinden ze wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past. Deze Bliksemstage vormt de feestelijke aftrap van JINC Tilburg.   

Naast Bliksemstages als deze gaat JINC Tilburg sollicitatietrainingen organiseren. Professionals uit het bedrijfsleven komen dan naar de klas om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stageplek of bijbaan verovert. Hierdoor groeit hun kans om aangenomen te worden enorm.

Met deze activiteiten wil JINC jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voorbereiden op een succesvolle loopbaan. Dat is belangrijk, want deze leerlingen krijgen vaak te maken met kansenongelijkheid, bijvoorbeeld omdat ze minder rolmodellen en een kleiner netwerk hebben dan leerlingen uit rijkere buurten en ze minder goed weten wat er op de arbeidsmarkt te koop is.

Talent

Winny van Rijswijk, vestigingsmanager van JINC Tilburg, is vol enthousiasme aan de slag gegaan. “Ook in Tilburg groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hen een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 55.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

De uitbreiding van JINC naar Tilburg kon tot stand komen dankzij steun van founding partner Interpolis, de Nationale Postcode Loterij en VSBfonds.

Programma

De Bliksemstages duren van 9.30 – 12.00 uur en vinden plaats op de volgende locaties:

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Reageer op dit bericht