Nieuws

Halloweentocht013
Let op! Dit artikel is al 460 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kinderen kunnen weer op pad: Berenjacht keert terug met halloweeneditie

In maart 2020, toen kinderen niet naar school gingen en de eerste coronagolf in volle gang was, ontstond het initiatief: Berenjacht. Een (veilige) manier voor kinderen om lekker de wijk in te gaan en te zoeken naar beren die bij verschillende huizen voor de ramen stonden. Na veel positieve reacties te hebben gehad, vindt initiatiefnemer Janneke de Vries het tijd voor een nieuwe variant: Halloweentocht013.

Op 31 oktober is het namelijk Halloween! En in plaats van beren, kunnen kinderen dit keer op zoek gaan naar spooky ramen en enge etalages.

Janneke: “Op deze manier wordt een rondje in de wijk een spannende wandeling. Het sluit aan bij bestaande wijkinitiatieven en is geschikt voor iedereen: het is niet nodig om hiervoor speciale spullen te kopen of snoep uit te delen. Iedereen kan een raam spannender maken met zelfgemaakte decoratie en lichtjes.”

Verschillende routes

Iedereen is welkom om deze week nog hun raam, vensterbank of etalage aan te melden via deze link. Omdat de berenjachtplattegrond afgelopen jaar al na één weekend vol zat, zijn er dit keer voor de halloweeneditie zes verschillende plattegronden gemaakt: Tilburg Reeshof, – Centrum, – Noord, – Oost, – Zuid en – West. De kaarten worden dagelijks bijgewerkt.

Ga je op 31 oktober meedoen aan Halloweentocht013? Zorg dan wel dat je je aan de geldende maatregelen houdt. En vergeet niet je leuke foto’s te delen in deze Facebookgroep.