Kinderen maken kerstdiner voor dieren Safaripark Beekse Bergen

Wat staat er deze kerst op het menu? Bij Safaripark Beekse Bergen is het al bekend. Verschillende dieren van Safaripark Beekse Bergen verwachten een heerlijk kerstdiner. Verzorgers serveren (samen met de kerstman) het kerstdiner op 25 en 26 december in het bijzijn van de bezoekers. Wie in Vakantiepark Beekse Bergen verblijft, kan uiteraard lekker uitbuiken van het eigen kerstdiner. Ook staan er leuke activiteiten voor hen op het programma. Zo mogen kinderen dit jaar helpen met het bereiden van de kerstdiners voor de dieren.

Wat enkele jaren geleden begon als een wilde gedachte, is inmiddels een ware traditie: een kerstdiner voor de dieren van Safaripark Beekse Bergen. Wat de dieren krijgen? Dat varieert van een gezonde maaltijd voor de chimpansees tot echt wild voor de leeuwen. Bezoekers zijn uiteraard welkom om dit festijn te aanschouwen.

Kerstdiner in Safaripark Beekse Bergen
Op eerste kerstdag krijgt de troep leeuwen om 11.30 uur konijn. Om 14.30 uur gaan de chimpansees en gorilla’s op zoek naar verstopte pakketjes met eten in hun verblijf dat versierd is met kerstbomen en kerstslingers van groente. Op tweede kerstdag worden de olifanten en bavianen om 13.30 uur verwend met een kerstdiner. Zij krijgen gezamenlijk kerstbomen vol lekkernijen en gigantische plateaus met groente en fruit. De tweede groep chimpansees mag deze dag om 14.30 uur smakelijke cadeautjes uitpakken en hun tanden zetten in de met groente versierde kerstbomen en kerstslingers.

Gasten van Vakantiepark Beekse Bergen maken kerstdiner
Bij Vakantiepark Beekse Bergen worden de kerstdagen gevuld met leuke activiteiten voor de gasten. Zo is er iedere ochtend een speciaal kerstanimatieprogramma. Tijdens het kerstdiner komt Djambo, de mascotte van Beekse Bergen, samen met de kerstelfjes langs en krijgen de kinderen een cadeautje. Ook worden er workshops gegeven, waarbij gasten een eigen kersthuisje voor de vogels of kerstcupcake versieren. De olifantenverzorgers van Safaripark Beekse Bergen roepen dit jaar ook jonge dierenverzorgers in spé op om te helpen met het klaarmaken van de kerstdiners. De kleine gasten van Vakantiepark Beekse Bergen krijgen zodoende de kans om de smakelijke kerstbomen, slingers en plateaus met groente en fruit te versieren. Gasten van Vakantiepark Beekse Bergen hebben met de ExtraCard vrij toegang tot Safaripark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen is in december van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen en Vakantiepark Beekse Bergen is te vinden op www.beeksebergen.nl.