Kindergarten: ondanks tegenslagen, een super editie

De organisatie van Kindergarten had voorafgaand van het feest wat tegenslagen te verduren. Een van de hoofdact annuleerde op het laatste moment, de website lag eruit tijdens de kaartverkoop en het feestje moest een uur eerder stoppen. 

Door: Manon Neggers

Tegenslagen

Kindergarten indoor was dit jaar onderdeel van de CultuurNACHT. Hierdoor mochten ze oorsponkelijk een uur langer door: tot vijf uur wintertijd. Helaas, vrijdag besloot gemeente Tilburg dat Kindergarten in 013 niet door mocht gaan tot in de late uurtjes. Om precies drie uur nieuwe tijd stopte de muziek. Wel begon deze editie eerder dan normaal, een lichtpuntje om toch nog langer te feesten.

Tegenslag nummer twee: tot zaterdag 23:45 kon je nog online kaartjes bestellen. Maar je raad het al: de site lag plat. Door de grote belangstelling klapte de site er uit. Zoals de organisatie zelf al zei: “Als of de duivel er mee speelt!” Gelukkig lag het ticketscript er niet uit en kon er alsnog via internet (goedkopere) kaartjes worden besteld. En nog een tegenslag: Paul Woolford kon niet meer naar Nederland komen en annuleerde zaterdag op het laatste moment zijn show. Dus wat nu? Met wat gepuzzel en geregel is het dan eindelijk gelukt. De grootste, vrouwelijke techno dj Nina Kravitz was in staat om haar set langer te maken. Iedereen blij en genoot met volle teugen van de set.

Kindergarten 25102014 Mylan  (165)

Spierpijn van het dansen

Nina Kravitz was absoluut het hoogtepunt van de avond. De Jupilerzaal stond tot de nok toe vol en iedereen ging los. De sfeer was echt waanzinnig. Geen gedoe, geen gezeik: Iedereen was daar om er een feestje van te maken en dat waren ze ook aan het doen. Voordat ik naar Kindergarten ging was ik bang dat een hele avond vol Techno een beetje eentonig zou worden. Maar gelukkig was daar nog de Kleine Zaal. Wow, wat een sfeertje hing daar zeg. De muziek wat net een tikkeltje anders, dat maakt het erg fijn voor de afwisseling. Ik zelf ben niet zo’n techno fan dus een keertje wat anders vond ik niet erg. Ik heb er van genoten.

De Dance en Techno liefhebbers konden deze avond hun/haar hart op halen. Kindergarten was een succes en zeker een toevoeging aan het uitgaansleven van Tilburg. Volgende keer ben ik er weer bij. En ik moet toegeven ik heb zelfs spierpijn van het dansen. Dat zegt ook al genoeg he 😉

Bekijk hier de foto’s van Kindergarten Indoor 2014.