Kinderjournalisten voor Week v/d Amateurkunst

Ben jij gek op schrijven of tekenen? Hou je ook nog eens van creatieve dingen als dans, theater, musical, muziek of kunst? Wil jij als een echte journalist op pad? Voor de Week van de Amateurkunst (17 t/m 25 mei) zijn Art-fact en Factorium Podiumkunsten op zoek naar een heuse kinderjournalist die een voorstelling/optreden bezoekt en een stukje hierover wil schrijven.

Wat vond jij van de voorstelling , expo of workshop? Kreeg je kippenvel, werd je er heel blij van, vond je het spannend, verrassend en ga zo maar door. Schrijf er een artikel/verhaal over of maak bijvoorbeeld een tekening. Óf misschien bedenk jij wel iets heel anders waarmee je laat zien wat jij ervan vond. Het leuke is dat jouw tekst of tekening te zien is op de website of social media van de WAK, Factorium Podiumkunsten én op de website van Stadsgezicht van het Brabants Dagblad. Zo kan heel Tilburg bekijken wat jij als kinderjournalist hebt gemaakt.

Vooraf krijg je een workshop van een journalist van het Brabants Dagblad. Hij zal je dingen uitleggen en geeft je tips. Zo weet  je waar je op kan letten als kinderjournalist!

Hier nog even alles op een rij:

•    Je woont in Tilburg
•    Je bent tussen 7 en 12 jaar
•    Je hebt tijd en zin om tijdens de Week van de Amateurkunst een voorstelling/uitvoering/expositie te bekijken of bijvoorbeeld een workshop te volgen.
•    Als het nodig is zou je vader/moeder of iemand anders je kunnen brengen naar een activiteit en eventueel kunnen helpen om je stukje tekst of tekening via mail naar ons toe te sturen.

Lijkt het je leuk om mee te doen?
Stuur uiterlijk vrijdag 28 maart a.s. een reactie naar kinderjournalist@factorium.nl. Vertel daarin iets over jezelf en vermeld je leeftijd. Vertel ons waarom het je leuk lijkt om hieraan mee te doen. We willen ook graag weten of je zelf toevallig iets doet met dans, theater, schilderen, tekenen, muziek, musical of iets anders. Laat ons ook weten welke dag(en) jij op pad zou kunnen gaan in de week van 17 t/m 25 mei. Wij vertellen je voor 18 april of jij een van de gelukkigen bent en kinderjournalist van de WAK wordt! Meer informatie: www.factorium.nl / www.art-fact.nl.