KinderRestro Tilburg: Koken met Kids voor gasten van Resto vanHarte

Op woensdag 27 oktober zullen tien Tilburgse kinderen koken voor circa 50 gasten van Resto VanHarte: de buurtresto voor mensen op zoek naar verbinding. De kids koken dan een gezond driegangenmenu onder de noemer KinderResto. De kinderen worden in drie sessies klaargestoomd. Deze kooksessies worden in samenwerking met Quiet Community Tilburg & Stichting Jopie meerdere malen per jaar georganiseerd.

Tien Tilburgse kinderen leren tijdens KinderResto wekelijks een menugang koken: van voorgerecht tot een heerlijk toetje. Tijdens de laatste KinderResto-avond – op 27 oktober – zullen de kinderen voor gasten van Resto VanHarte hun geleerde kookkunsten laten zien in de vorm van een compleet driegangendiner. Hierbij worden ze begeleid door de vrijwilligers van Resto VanHarte, die de kinderen ook over gastvrijheid leren en hoe je een gesprekje met de gasten aanknoopt.

Samenwerking Quiet

Resto VanHarte werkt al jaren samen met de Quiet Community’s die door heel Nederland armoedeverzachting en versterking bieden aan mensen in armoede. Met hulp van sponsors worden gratis producten en diensten, zoals een fietsreparatie, pretparkbezoek of een kinderfeestje, verdeeld onder de leden. De kookworkshop van Resto Van Harte is een goed voorbeeld van versterking: een leuke combinatie van leren en meedoen.

De deelnemende kinderen

De deelnemende kinderen van de Tilburgse Quiet Community krijgen de gerechten die zij koken mee naar huis om ze daar te laten proeven. Op de laatste avond, het Resto VanHarte diner, koken zij voor de reguliere gasten van Resto VanHarte In de Tongerlose Hoef. Daarnaast mag elk kind zelf twee speciale gasten uitnodigen die gratis mee-eten. Wilt u ook aansluiten op deze speciale avond? Het diner start om 18:00 uur en reserveren kan via de website of via 0900-9003030 (werkdagen tot 12.30 uur).

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.