Nieuws

Kinderruimtes
Let op! Dit artikel is al 1056 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kinderruimtes krijgen opknapbeurt door donatie Stichting Kinderpostzegels

De kinderruimtes op de opvanglocaties aan de Gasthuisring hebben een flinke opknapbeurt gekregen. Dit is gerealiseerd door een donatie van Stichting Kinderpostzegels, die €14.000 omvat. Traverse heeft de kinderspeelruimte voorzien van een metamorfose, alsook de eetruimte voor ouders met kinderen.

Kinderruimtes

De ruimtes hebben een rustiger karakter gekregen, zodat kinderen zich kunnen terugtrekken uit de dagelijkse zorgen van de maatschappelijke opvang. Want volgens Harry Crielaars van Traverse zouden kinderen niet in de opvang horen: “Kinderen horen niet in de opvang. Maar als het niet anders kan, dan willen we hen een zo fijn mogelijke plek bieden waar zij gewoon kind kunnen zijn.”

In 2017 werden er bijna 200 kinderen door Traverse begeleid. Met de gulle donaties van de Stichting Kinderpostzegels en Kiwanis Dames Club Tilburg is de opknapbeurt mogelijk gemaakt. Bewoners, kinderen en medewerkers van Traverse hebben de handen ineengeslagen om de kinderruimte tot een gezellige speelruimte te maken, waarbij gekozen is voor het thema natuur. Met een akoestisch plafond, een nieuwe vloer, kindvriendelijke meubels, een frisse kleur en een eigen huiswerkplek is de kinderruimte nu een rustige plek voor jonge en oudere kinderen. Ook de eetruimte is omgetoverd tot een fijne ruimte met een frisse huiselijke sfeer. Tot slot hebben ook de slaapkamers kindvriendelijke aanpassingen gekregen, zoals een kinderbedlampje, vrolijke posters en passend kinderbeddengoed.

Blij met de vernieuwingen

Edith van den Akker, programmacoördinator Kinderpostzegels is blij met de vernieuwingen aan de kinderruimtes: “Deze kinderen zijn hun eigen, vertrouwde omgeving verloren. In veel opvangcentra is voor kinderen weinig ruimte om te spelen of rustig hun huiswerk te maken. Terwijl een eigen, kindvriendelijke ruimte voor hen zo ontzettend belangrijk is om zich veilig te kunnen voelen en zich te ontspannen.” Om die reden helpt de stichting van Kinderpostzegels opvangorganisaties als Traverse om deze ruimtes om te toveren tot speelparadijsjes. Van den Akker is zeer verheugd dat de kinderen een veel leuker en veilig plekje hebben gekregen op de locatie Meander.

Reageer op dit bericht