Kinderstad Tilburg start met een nieuw sportief concept voor kinderen: sport peuteropvang Pellikaan

Sport peuteropvang Pellikaan

Vanaf 1 januari start Kinderstad Tilburg met een nieuw concept: Sport peuteropvang Pellikaan. Een hele fijne en uitdagende plek voor peuters (2-4 jaar) om bezig te zijn met beweging, sport en ontwikkeling! Hier ontwikkelen peuters zich door sport en spel én krijgen een goede voorbereiding op de basisschool. De peuteropvang is te vinden in Club Pellikaan in Tilburg-West. Op deze locatie is al een Sport-BSO van Kinderstad gevestigd.

Leren én bewegen

Sport en bewegen is een belangrijk onderdeel van de nieuwe peuteropvang. Daarnaast worden de peuters ook voorbereid op de basisschool door middel van het VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie). Hierbij wordt aandacht besteed aan taal, rekenen en vaardigheden. Dat gebeurt bij peutersport Pellikaan veel in combinatie met sport en beweging. Zoals het tellen van de (gekleurde) ballen die we overgooien en het dansen op het ritme van de muziek.

Sport peuteropvang Pellikaan

Sportcomplex Pellikaan is hiervoor de perfecte locatie, want de peuters kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten zoals de gymzaal, het zwembad en de yogaruimte. Bij peuteropvang Pellikaan zijn medewerk(st)ers opgeleid tot ‘Coach gezond kinderopvang’ en kunnen hierdoor passende activiteiten aanbieden.

Bewegen op jonge leeftijd zorgt voor een betere ontwikkeling

Maar liefst 80% van de jonge kinderen in Nederland beweegt tegenwoordig te weinig. Dit heeft zeker een grote impact op hun leven, want juist in de eerste jaren is beweging erg belangrijk voor de coördinatie en motoriek. Het doel van de sportieve peuteropvang is dan ook om vroeg te starten met voldoende beweging, zodat de peuter fitter wordt en het uithoudingsvermogen en motoriek verbetert.

Peuteropvang

In Tilburg kunnen alle peuters van 2 tot 4 jaar naar de peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal). En is beschikbaar voor zowel werkende als niet-werkende ouders. De peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en zorgt voor een betere start op de basisschool.
De locatie opent op maandag 10 januari en is van maandag tot en met vrijdag open van 7:30 tot 13:00 uur. Het is mogelijk om alvast de peuteropvang te bezichtigen. Aanmelden voor een rondleiding is gratis en kan via deze website.