Kindertijd bepaalt de toekomst van de rug!

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er bij meer dan 76% van schoolkinderen in bepaalde vorm wervelkolomafwijkingen bestaan. Rugproblemen zijn dus niet alleen voorbehouden aan volwassenen. Zelfs de wervelkolom van een baby kan tijdens de geboorte al ‘beschadigingen’ oplopen.

Maar al te vaak horen chiropractoren dat patiënten met chronische klachten hun probleem al kunnen herleiden tot in hun jeugd. “toen ik 10 jaar was ben ik uit een boom gevallen” of “toen ik 16 was heb ik een brommerongeluk gehad en sindsdien heb ik last van mijn nek”. De problemen die toen ontstaan zijn in de wervelkolom leken toen een klein probleem, maar kunnen een groot probleem worden als ze niet opgelost worden op jonge leeftijd.

Chiropractie werkt preventief als kinderen met regelmaat gecontroleerd worden op verstoringen in de wervelkolom. Zeker als kinderen al klagen over pijn in hun rug of bijvoorbeeld hoofdpijn is het belangrijk om dit te laten controleren. Maar ook als er geen klachten lijken te bestaan, is controle belangrijk. Een onderzoek van de wervelkolom – tenminste één keer per jaar als uw kind in de groei is – is nuttig om vergroeiingen en zenuwirritaties te voorkomen. Verder kan een chiropractor adviseren over houding, sport schoeisel.

Chiropractie Mulder hecht grote waarde aan het voorkomen van klachten. Zij weten hoe belangrijk een goed gebalanceerde wervelkolom van uw kind is, voor nu en in de toekomst.

Daarom biedt de praktijk u in de maanden juni, juli en augustus de mogelijkheid om uw kind (tot 15 jaar) kosteloos en vrijblijvend te laten controleren. De vakantieperiode, met veel vrije tijd, is een goed moment om een afspraak te maken en samen met uw kind langs te komen voor deze screening. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar onze praktijk in Tilburg (013) 465 71 50 of Waalwijk (0416) 33 20 70.