Kiwanis lunchestafette voor Stichting Haarwensen

lunchestafette

Op zondag 27 augustus wordt door Kiwanis Mark en Leij in Goirle een lunchestafette georganiseerd. De estafette wordt afgetrapt in cultureel centrum Jan van Besouw en vervolgens kunnen de deelnemers naar de deelnemende restaurants: De Eetkamer, Blauw, Flanders en Mozes. Het goede doel van de lunchestafette: Stichting Haarwens.

Lunchestafette Kiwanis Mark en Leij

Stichting Haarwens is dit jaar het goede doel waar de Kiwanis Mark en Leij zich me de estafettelunch voor inzet. Kiwani Etienne Timmermans spreekt over een derde meer capaciteit door de uitbreiding met restaurant Flanders. Op 27 augustus begint de estafette om 12.00 met een ontvangst bij cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. Daarna bezoeken de deelnemers de deelnemende Goirlese restaurants: De Eetkamer, Blauw, Flanders en Mozes.

De middag wordt ook afgesloten bij Jan van Besouw. Daar wordt de opbrengst bekend gemaakt onder het genot van muziek en een borrel. Het is de tweede keer dat het lunchevenement door Kiwanis Mark en Leij georganiseerd wordt. “De lat ligt hoog”, kijkt Timmermans vooruit. “Vorig jaar hebben we 23.000 euro samengebracht. Ja, en dan weet je, wat het jaar daarop van je wordt verwacht.”

Stichting Haarwensen

Timmermans noemt de lunchestafette een ideale gelegenheid om relaties uit te nodigen voor een culinair evenement en gezamenlijk in te zetten voor kinderen tot en met 18 jaar, die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden. “Zij hebben er alles voor over om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Er zijn meiden die hun betrokkenheid tonen en hun haar speciaal voor zo’n haarwerk laten groeien.” Inmiddels heeft de stichting al meer dan duizend haarwensen in vervulling laten gaan.

Kiwanis Mark en Leij

De leden van Kiwanis Mark en Leij zetten zich structureel in voor het behoeftige kind. De opbrengst van de lunchestafette gaat volledig naar Stichting Haarwensen. Er zijn nog kaarten te koop voor het culinaire evenement. Deze kosten €95,-. Voor informatie kun je bellen naar 013-5302378.