Klaar met binnen zitten? Check hier winterse wandelingen!

Tussen de feestdagen door, is er niets fijner dan even een frisse neus halen tijdens een winterse wandeling. Ben jij het binnen zitten ook beu? Wij zetten een aantal fijne wandeling voor je op een rijtje!

Huis ter Heide

Ken jij dit verborgen pareltje al? Nee? Dan is dit hét moment om het gebied te ontdekken. Het gebied ligt in De Moer en je hebt er uitzicht op Westpoint. Extra leuk: door het gebied lopen Schotse Hooglanders. Wie weet sta jij straks oog in oog met een van deze grote grazers! Huis ter Heide bestaat uit bos, heide en vennen. Mocht je eens wat anders willen doen dan wandelen; je kunt er ook fietsen en paardrijden.

Het gebied verken je wel het beste door er rustig doorheen te wandelen. Er lopen verschillende wandelrouters door Huis ter Heide die je leiden langs uitkijktorens en over vlonderpaden.

huis ter heide

Wandelbos

Wist jij dat het Wandelbos eigenlijk geen bos is, maar een stadspark? Je vind het park in Tilburg-West. Omdat dit park is aangeplant, staat het vol met verschillende bomen en planten. Ook kun je er overal om je heen kleine Siberische grondeekhoorns vinden. Houd je ogen dus goed open. Hoeveel tel jij er tijdens je wandeling? Extra leuk: in het bos kun je de gratis kinderboerderij en speeltuin bezoeken!

Vredelust-Heidepark

Dit voormalige Landgoed van de Tilburgse textielbaronnen ligt tussen de Bredaseweg en de Gilzerbaan. Het gebied doet je denken aan een sprookje. Tussen de dennen-,eiken- en beukenbomen vind je er een markante Villa. Villa Vredelust is een gebouw met een lange historie. Je kunt er na het wandelen heerlijk eten, borrelen en genieten. Ook van binnen ziet de Villa en prachtig uit. Aan het plafond hangen namelijk honderden glazen vogels. Dat wil je toch zien? Check hier de openingstijden!

Piushaven

Wauw, de Piushaven is in deze tijd van het jaar prachtig verlicht. Overal hangen lampjes en kerstversieringen. Ook de boten in de haven zijn versiert. De wandeling is het leukste wanneer het al wat donkerder buiten is, dan vallen alle lampjes extra goed op! We geven jullie graag alvast een voorproefje in onze reel. Check ‘m op ons Instagram Kanaal!

tilburg loopt voorop

Meer wandelingen

In de herfst zijn wij erop uitgegaan om de leukste wandelingen op een rijtje te zetten voor jullie. Doe alvast wat inspiratie op en check de wandelingen hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)