Kleinschaliger maar des te gezelliger: Tilburg Zingt organiseert wintereditie

tilburg zingt winter

Samen met je familie, vrienden en andere mede-Tilburgers winterse liedjes zingen in een knus horecastraatje in kerstsferen? Tilburg Zingt organiseert op zaterdag 15 december een wintereditie van het zeer populaire Tilburgse evenement. Iets kleinschaliger maar des te gezellig.

“Het idee ontstond toen bekend werd dat de winterkermis niet terug zou keren. Toen werd ons gevraagd of we geen wintereditie van Tilburg Zingt wilden organiseren. Iedereen werd enthousiast en dus besloten we het gewoon te gaan doen,” vertelt Alex Schneiders van de organisatie van Tilburg Zingt.

Het is overigens niet de eerste keer dat Tilburg Zingt een uitstapje maakt. In 2005 werd op het Willemsplein een editie georganiseerd om geld op te halen voor Azië na een natuurramp daar.

Voor jong en oud

De Stadhuisstraat wordt aangekleed met 22 verlichte kerstbomen, ze gaan rond met mini oliebollen en de kids kunnen bij verschillende kampvuurtjes marshmallows roosteren. “We willen er echt een evenement van maken waar iedereen welkom is, van jong tot oud. We beginnen om 17:00 uur en hopen daarmee ook het winkelend publiek naar de Stadhuisstraat te trekken.”

Waar Tilburg Zingt tijdens haar Koningsnachtedities zo’n 17.000 mensen naar de binnenstad trekt, is dat in de Stadhuisstraat natuurlijk niet mogelijk. “Maar ook in de Stadhuisstraat kunnen we zo’n 1.000 mensen tegelijk kwijt. We hebben het podium tactisch tussen de Boekanier en Van Horen Zeggen neergezet. Het podium is kleiner dan tijdens de evenementen die we met carnaval en de kermis organiseren, maar daardoor hebben we wel meer ruimte om echt een winterse sfeer neer te zetten.”

Playlist Tilburg Zingt

Een dertigkoppig koor brengt tijdens de wintereditie van Tilburg Zingt tientallen liedjes ten gehore. De complete playlist is bij de organisatie bekend en wordt volgende week wereldkundig gemaakt. Volgende week kun je de playlist en songteksten ook in je brievenbus verwachten als bijlage van de speciale winterkrant van de Tilburgse Koerier. Toch mogen wij van de organisatie alvast de eerste nummers weggeven. Daar komen ze:

  • Andy Williams – It’s the most wonderful time of the year
  • Judy Garland – Have yourself a merry little Christmas
  • Guus Meeuwis – Je staat niet alleen
  • Frank Sinatra – Let it snow
  • De Dijk – Als ze er niet is
  • Dean Martin – That’s amore
  • Aretha Franklin – I say a little prayer for you

Meezingen in het koor?

Ja je ziet het goed: je kunt een plekje in het koor van de wintereditie van Tilburg Zingt winnen. Ben je 18 jaar of ouder en wil je samen met een vriend of vriendin deel uitmaken van het koor van Tilburg Zingt op zaterdag 15 december? Doe dan mee aan de prijsvraag op onze website.

Meer informatie

De wintereditie van Tilburg Zingt staat op zaterdag 15 december van 17:00 – 22:00 uur op het programma in de Stadhuisstraat. De toegang is gratis en na afloop gaat het feestje gezellig door in de kroegen van de Stadhuisstraat.