Kleinste gay parade van Nederland in de Piushaven

t-pride

Het plan was om in de zomer van 2015 de eerste mini gaypride te organiseren in de Piushaven van Tilburg. Helaas was dat uiteindelijk vergunningtechnisch niet mogelijk. Toch lieten de organisatoren zich niet uit het veld (of in dit geval water) slaan. En met resultaat! Want de kleinste gay parade met de naam T-Pride wordt dit weekend in de Piushaven georganiseerd. 

Foto: Suzanne Verhagen Fotografie

De initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen met de gemeente, ondernemers uit de Piushaven en wat andere partijen met als gevolg dat Tilburg op zondag 21 augustus kan genieten van de T-Pride.

Programma T-Pride

De T-Pride begint om 13.00 uur. De Piushaven is het decor voor een kleurrijke botenparade  en een  warm verbroederingsfeest op de kade. Respect en trots van en voor de gay community voeren de boventoon, Om 13.00 laat DJ Ron op het plein tussen Shinzo en Doncurado de eerste feestklanken horen. De botenparade start om 14.00 uur vanaf de zwaaikom kruising Wilhelminakanaal/ begin van de haven en vaart via de draaibrug en Den ophef naar de Piushaven.

Rainbow Weekend

Niet alleen in de Piushaven spelen ze op het evenement in. Zo organiseert De Lollipop een T-Pride Rainbow Weekend. Vrijdag, zaterdag en zondag staan verschillende DJ’s geprogrammeerd. De Lollipop is zelf ook met een boot aanwezig in de Piushaven. Aansluitend wordt de officiële afterparty bij het café aan de Paleisring georganiseerd. DJ Samaker zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan.

De officiële pre party van T-Pride staat bij Café Peanuts in de Stadhuisstraat op het programma. Op zaterdag 20 augustus zingt Sylviah de beste gay hits. Tussen 23:00 – 24:00 uur is het Happy Hour.

Bijpassende outfit

Zoek jij nog een toffe outfit voor op één van de boten of op de kade? Wij kwamen bij de HEMA toffe shirts tegen. De shirts met daarop tompouce (l) tompouce, rookworst (l) rookworst en rookworst (l) tompouce zijn voor slechts €10,- verkrijgbaar.