Klik voor een toffe studentenkamer

Tilburg: de leukste stad van het Zuiden, dat heb je afgelopen week kunnen zien. Daar wil jij natuurlijk ook een kamer. Misschien doe je deze week wel mee met de TOP-week of de introductiedagen van jouw nieuwe opleiding en wil je naar Tilburg verhuizen nu de studie hier een feit is. Omdat je vast nog niet veel mensen kent is zoeken soms lastig. Gelukkig heeft WonenBreburg Klik voor Kamers. Je schrijft je hier gratis in en betaalt geen bemiddelingskosten. Robert Nieuwkoop vond op die manier zijn kamer en vertelt er enthousiast over.

Tilburg ligt centraal

In de Goirkestraat op ongeveer een kwartier wandelen van het Centraal Station en de binnenstad staan vier keurig onderhouden woningen. In ieder huis passen zes studenten en daar is Robert er eentje van. “Ik ben hier vorig jaar komen wonen. Ik studeerde op de NHTV in Breda en Tilburg ligt heel centraal. Met de trein was ik er zo. Dit jaar start ik met de opleiding ICT in Tilburg die hopelijk wat beter bij mij past.”

Snel een kamer

“Ik vond deze kamer vrij snel. Eerst zocht ik via de bekende wegen naar een goede plek zoals via Kamernet. Maar goed, daarvoor moet je meestal betaald ingeschreven zijn en vaak een kijkavond bijwonen als je al wordt uitgenodigd. Heb je vervolgens een kamer dan betaal je in veel gevallen een maand aan bemiddelingskosten. Dat was met Klik voor Kamers allemaal niet het geval. Je mag in totaal op drie kamers reageren. Heb je aangegeven interesse te hebben, dan haal je de sleutel op bij de hoofdvestiging van WonenBreburg en neem je een kijkje. Bevalt het dan betaal je een maand huur, een maand borg en administratiekosten van 34,- euro. That’s it. Vervolgens ben je direct voorzien.”

Grote ruimte, niet te duur

“Toen ik de kamer binnenliep vielen de grootte, de lichtheid en de ingebouwde wastafel mij meteen op. Zeker voor de huur van 407,- euro inclusief die ik betaal. Ik heb voor een MBO- opleiding ook in Eindhoven gewoond en daar had ik het minder goed voor elkaar hoor. Te bedenken dat we hier ook nog een tuin hebben, twee douches, een gedeelde keuken en echt snel internet. Daarbij is de kamer centraal gelegen en heb ik twee supermarkten en een wasserette in de buurt. Als er iets is ben je niet afhankelijk van een huisbaas die tijd moet maken om langs te komen, maar kun je een reparatieverzoek bij de woningcorporatie opgeven en komt er snel een klusjesman langs. Dat heb ik tot nu toe een keertje gedaan”

Tilburg bevalt goed

“Behalve dat de Goirkestraat wel wat drempels verdient, bevalt Tilburg mij goed. Ik vind het een rustige stad, maar je hebt in het centrum wel veel keuze aan dingen die je kunt doen. Zelf ben ik regelmatig te vinden bij Café Hoegaarden voor speciaalbiertjes en ga ik naar Spelcafé Jacks in de Tuinstraat om een bordspel ofzo te spelen met vrienden.

Ook een kamer huren?

Wil jij ook een kamer huren met zoveel voordelen? Ga eens naar Klik voor Kamers. WonenBreburg zit in Tilburg en Breda en hanteert campuscontracten. Je huurt dan voor onbepaalde tijd met slechts een maand opzegtermijn. De huur kan iedere werkdag opgezegd worden en niet per se alleen op de eerste van de maand. Naast studentenhuizen heeft de herkenbare woningcorporatie ook studentencomplexen in de buur van de onderwijsinstellingen of in het hartje van het centrum in beide steden. Bekijk het aanbod dus snel.