Kloostermuur Rooi Harten wordt gereinigd

Van der Weegen Bouwontwikkeling heeft Bijl Gevelspecialisme uit Goirle opdracht gegeven de Kloostermuur van het bouwproject Rooi Harten te ontdoen van graffiti en bekladding.

De ontluistering van de Kloostermuur is al jaren een doorn in het oog van omwonenden en voor van der Weegen die onlangs het startsein gaf voor de realisatie van de nieuwbouw op het terrein achter de kloostermuur. De monumentale muur wordt door Bijl “met zachte hand” gereinigd. Met water en zand wordt de muur onder lage druk schoongespoten en opnieuw gevoegd. Van der Weegen zal voor de toekomst samen met de nieuwe bewoners een onderhoudscontract afsluiten zodat de muur ook in de toekomst vrij blijft van bekladding. Van der Weegen meldt: “we roepen daarbij ook de hulp van omwonenden in. Deze week verspreiden we een brief in de buurt om buurtbewoners te verzoeken om toekomstige bekladding direct bij ons te melden. We zullen dan vervolgens dezelfde dag nog opdracht geven om te reinigen,  ‘verse’ verf kun je nu eenmaal gemakkelijker verwijderen.”

Onlangs maakten een aantal omwonenden nog bekend niet blij te zijn met het voornemen van Van der Weegen om een opening in de kloostermuur aan de diepenstraat te realiseren. “Vervelend natuurlijk, niemand wil dat er in zijn/haar omgeving iets veranderd. We hopen dat de bewoners wel gelukkig zijn met onze keuze om de muur te laten reinigen en in de toekomst schoon te houden”.

Heeft u vragen over het project Rooi Harten? Bel dan met Van der Weegen 013-5352135.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA