Koepelhal en Koning Willem II Stadion nieuwe locatie voor een boosterprik zonder afspraak

Ook in Tilburg kun je binnenkort je boosterprik halen zonder een afspraak te maken. Dit kan in de Koepelhal van 24 t/m 28 januari en daarna in het Koning Willem II Stadion. Inwoners van 18 jaar of ouder kunnen zich hiervoor dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur melden. Ook voor een 1e of 2e vaccinatie kun je op deze locaties zonder afspraak terecht.

Vrije inloop vanaf 24 januari

De Tilburgse Koepelhal is van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari geopend voor een boosterprik zonder afspraak. Daarna sluit de Koepelhal en kunnen inwoners op afspraak terecht in het Tilburgse Willem II stadion voor zowel de boosterprik als de 1e en 2e prik.

Meer ruimte om te boosteren zonder afspraak

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Mark Kroese, projectleider Vaccineren. “Dat betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie, zodat je afspraak uit het systeem gehaald kan worden. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen,” aldus Mark.

Zo werkt het

Inwoners van 18 jaar en ouder hebben geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen op de vaccinatielocaties. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen. De gezondheidsverklaring kan ter plekke worden ingevuld. Er is geen vrije keuze in welk vaccin iemand krijgt. Er wordt gevaccineerd conform de landelijke vaccinatiestrategie. En op = op. Per dag is er een nieuwe voorraad. Houd rekening met extra wachttijd op de locatieDaarnaast is het goed om te weten dat op al onze vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Afspraak maken ook nog steeds mogelijk

Natuurlijk kun je ook nog steeds een afspraak maken voor een 1en 2prik of boostervaccinatie. Dat kan online via de website of telefonisch via 0800 7070. Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent. Voor mensen die wel een afspraak hebben, is een aparte wachtrij op de vaccinatielocaties.