Koks St. Elisabeth Ziekenhuis bakken weer oliebollen

Voor de vierde keer op rij houdt het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg zijn oliebollenactie. Dit keer steunt het ziekenhuis de Roparun en het ziekenhuis-Kookcafé.

De oliebollen worden vers gebakken door de koks van het ziekenhuis. De lekkernijen worden op maandag 30 en dinsdag 31 december tussen 09.00 en 17.00 uur verkocht. Er worden twee kramen geplaatst, één bij de entree en één in de hoofdgang van het ziekenhuis. Vijf oliebollen kosten 3,50 euro, voor tien oliebollen moet 6,50 euro worden betaald.

Opbrengst
De opbrengst van de oliebollenactie gaat naar twee goede doelen: de Roparun en het Kookcafé. In 2014 doet een team van het St. Elisabeth weer mee aan de Roparun. Het Kookcafé is een initiatief van het St. Elisabeth. Koks van het ziekenhuis leren aan onder meer (partners van) patiënten met kanker en nierdialysepatiënten hoe zij zo goed mogelijk voor zichzelf kunnen koken, tijdens een maandelijks Kookcafé in de keuken van het ziekenhuis.

Loten
Namens de hoofdsponsor van de Roparun, Hoppenbrouwers Elektrotechniek, worden er loten uitgedeeld aan de kopers van minimaal vijf oliebollen. De hoofdprijs is een lang VIP weekend in de Efteling ter waarde van € 1000,-.