Kom herfstvakantie vieren in Natuurmuseum Brabant!

De nieuwe aanwinst van Natuurmuseum Brabant is gearriveerd. Het skelet van de steppewisent, dat vorige maand werd aangekocht, heeft een plekje gekregen in de zaal Uitsterven. Kom kijken in de herfstvakantie, dan kunt u ook meteen onze nieuwe fototentoonstelling IJzige Schoonheid zien. Kinderen kunnen zich uitleven met de speurtocht Aan taaafel!

Steppewisent
De collectie pleistocene zoogdieren is uitgebreid met het complete en gereconstrueerde skelet van een Steppewisent (bison priscus, een uitgestorven rundersoort). De Steppewisent was in het Pleistoceen de talrijkste en algemeenste van de in die tijd levende grote zoogdieren in Eurazië en Amerika. Een belangrijk en nogal aanwezige soort bovendien, misschien ecologisch gezien wel van groter belang dan de veel beroemdere mammoet.

De beenderen zijn in Nederland gevonden en ongeveer 25.000 tot 35.000 jaar oud. Het skelet, 2.10 meter hoog en 2.95 meter lang, is afkomstig van de gerenommeerde preparateur Stolzenbach uit Sint-Michielsgestel. Het skelet kon worden aangekocht dankzij de steun van de Vrienden van  Natuurmuseum Brabant Museum en de Provincie Noord-Brabant.

IJzige Schoonheid
Natuurfotograaf, poolreiziger en filosoof Wim van Passel legt op onnavolgbare wijze de pracht maar ook de kwetsbaarheid van ijzige gebieden vast. In Natuurmuseum Brabant is een tentoonstelling met de mooiste foto’s van dertig jaar poolreizen te zien. Wandgrote panorama’s, unieke foto’s uit Kamchatka, bewonersportretten, Inuitbeeldjes en een prachtige documentaire van Jeroen Veldkamp. Alsof u zelf op een ijsbreker over de polen reist! (vanaf 25 oktober)

Aan taaafel! Speurtocht voor kinderboekenweek
Snoskommers, Smekkies in alle smaken of Roodkapjes, er wordt wat afgegeten in kinderboeken. Natuurmuseum Brabant maakt dit jaar voor de vijftiende keer speciaal voor Kinderboekenweek een prachtige speurtocht. Eentje die dwars door de tentoonstellingen voert, met verrassende culinaire invalshoeken- en heel veel kinderboeken. Kom ontdekken wat ze allemaal met appels kunnen doen, welke route snoep in je lichaam volgt en of zoethout wel of niet eetbaar is. Met als uitsmijter een unieke, zeldzame Snoskommer! De speurtocht is nog tot 11 november te volgen in het museum.

Na het bezoek nog zin in meer museum? Met uw kassabon van Natuurmuseum Brabant kunt u in de herfstvakantie met 50% korting ook het Noordbrabants Museum in Den Bosch bezoeken, waar een prachtige tentoonstelling van Marjolein Bastin te zien is!