Kom het eindexamen 2015 door met deze tips

Na lang zwoegen in de schoolbanken is het einde in zicht. Het eindexamen 2015 is begonnen. Wij helpen je graag op weg om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jullie eindexamentijd.

Examenstress

Het gebeurt nog wel eens dat je in de examenstress schiet. Want hoe dan ook, het blijft een spannende periode. Je wilt namelijk graag je diploma halen zodat je kunt doorstuderen. Natuurlijk wil je niet achterblijven op je vrienden of vriendinnen en daarom is het belangrijk dat jij je diploma nu haalt. Om de examenstress tegen te gaan hebben wij nog enkele tips voor je:

  1. Slaap is belangrijk. Voldoende slaap is van groot belang. Slaaptekort leidt namelijk tot stress, waardoor je moeite hebt om te focussen.
  2. Sporten stimuleert. Wanneer je sport verminder jij je examenstress. Je maakt je hoofd vrij en sport alle spanningen uit je lichaam. Trek dus je hardloopschoenen aan en ren een rondje door het Moerenburg of trommel een groep vrienden op en ga voetballen in het Leijpark. Je kunt er ook voor kiezen om mee te rijden met de Friday Early Evenin’ Skate. Het is namelijk cruciaal dat jij je weer op je gemak voelt. Daardoor kun je naderhand je focus weer volledig op de lesstof richten.
  3. Eet gezond. Doordat je gezond en voldoende eet ben je langer geconcentreerd tijdens je examens. Ga dus voor je examen langs de markt om lekker vers fruit in te slaan. Bananen zijn een echte aanrader voor tijdens het examen aangezien het eten van bananen direct energie oplevert.  Nieuw op de markt en erg gezond: de Super Foodstick van Only Vitamines.
  4. Vergeet niet te relaxen. Hoe langer jij achter elkaar studeert, hoe minder je hersenen opnemen qua lesstof. Natuurlijk wil jij je lesstof dromen en heb je een goede reden om erop uit te gaan. De Waterjump is met een mooi Stadsstrand een goede spot maar ook in de grootste tuin van de binnenstad, de Interpolistuin, is het goed vertoeven.  Ook kun je echt tot rust komen door naar City Sauna of Thermen Goirle te gaan. Afleiding kun je ook vinden bij een van de vele evenementen in onze stad. Geniet bij Hap Stap met een hapje en een drankje en struin over de Meimarkt en koop de leukste hebbedingetjes.

Wij wensen jullie al het succes toe de komende weken en hopen dat deze tips jou een beetje helpen tijdens het eindexamen 2015. Doe vooral je best en dan kom je er wel. Vergeet niet je vader en moeder te bedanken voor al hun hulp door bijvoorbeeld een bosje bloemen van Allure voor ze te kopen.

En bedenk ook na de eindexamentijd staan er genoeg leuke evenementen op het programma, zoals Festival van het Levenslied of de Kermis.