Kom naar het natuurmuseum Brabant in de Herfstvakantie

Mammoetsluipen, een museumspel doen of natuuronderzoeker worden?
KOM NAAR NATUURMUSEUM BRABANT IN DE HERFSTVAKANTIE!

 
Wat voor weer het ook wordt, in Natuurmuseum Brabant kun je altijd de natuur in. En in de herfstvakantie is het driedubbel leuk, want dan kun je mammoetsluipen en Neanderthalers ontmoeten in IJstijd!. En je kunt de Kinderboekenweektocht Klaar voor de start doen: gewapend met scorekaart en magneetjes zoek je de antwoorden op honderden natuurvragen in de vele vitrines en tentoonstellingen op de drie verdiepingen. Of in de huid kruipen van een detective of muzikant en onderzoek doen in de OO – ZONE. Of… nog veel meer. Alles onder één dak!
Opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes mogen natuurlijk ook mee!
 
In Natuurmuseum Brabant zijn we dol op kinderen. Dat merk je aan alles: je hoeft er niet braaf stil te zijn, er is heel veel te zien en vooral te doen, ook als je nog niet naar de basisschool gaat. Je kun er in de herfstvakantie volop aan de slag met  het Kinderboekenweek/museumspel Klaar voor de start? Kun je goed zoeken, onthouden of opruimen? Hou je goed vol of kun je goed advies geven? Mooi, dat komt je goed van pas. In het spel ga je in teams op zoek naar de antwoorden op honderden natuurvragen, gewapend met een scorekaart en magneetjes. Er zijn kaarten over allerlei onderwerpen en passend voor verschillende leeftijden: ‘Van wie zijn deze billen?’, ‘Dierensport’, ‘Rara wie ben ik.. ‘ De antwoorden zijn te vinden in de vele vitrines en tentoonstellingen van het museum. Wie heeft er aan het eind de meeste goede antwoorden?
 
Nieuw in de OO – ZONE: de Avonturier!

Ook een echte aanrader: de OO – ZONE! Hier verveel je je geen moment. Je kunt tussen de meterslange en hoge vitrines lopen, zelfs eronderdoor! Zo kun je de prachtigste dieren van alle kanten bekijken. Ben je acht jaar of ouder, dan kun je ook een onderzoekspas halen en een computerprogramma volgen. De kunstschilder of coole kikker sturen je op pad om onderzoek te doen: met de pas open je lades met onderzoeksmateriaal en volg je de opdrachten.
In de grote zaal kom je terecht in de tentoonstelling IJstijd!: je kunt er door een ijzig landschap lopen en de laatste ijstijd van dichtbij beleven. Compleet met Mammoet, Sabeltandtijger en een Wolharige Neushoorn. Ook geweldig voor kinderen: die besluipen een mammoet tijdens een jachtspel, leren hoe vuur gemaakt wordt, kruipen in de huidentent en ontmoeten Noezal de Neanderthaler.
Opa’s, oma’s en ouders kun je gerust meenemen. We weten zeker dat zij zich ook niet zullen vervelen. Tot gauw in Natuurmuseum Brabant!
 
Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant ligt aan de Spoorlaan 434 in Tilburg en is perfect te bereiken met het openbaar vervoer: het museum ligt tegenover het NS-station Tilburg. Voor meer informatie www.natuurmuseumbrabant.nl of 013 53 53 935.

In de herfstvakantie is het museum open van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 11-17 uur. Op de maandagen 14 en 21 oktober zijn we gesloten.