Willem-Alexander en Máxima gearriveerd in Tilburg

Om Willem-Alexander en Máxima te zien in Tilburg, hoeven Tilburgers niet meer te wachten tot Koningsdag. De koning en koningin zijn nu al levensgroot te zien in Toys XL in de Aabe-fabriek. 

Levensgrote LEGO-imitaties

De levensgrote imitaties zijn opgebouwd uit tienduizenden LEGO-steentjes. In samenwerking met het Oranje comité Tilburg en LEGO zijn de poppen op maandagochtend 3 april in de speelgoedwinkel geplaatst. De hoofden zijn los van de lichamen vervoerd en in de winkel pas weer op elkaar geplaatst.

In augustus 2014 startte ontwerper Dirk Denoyelle samen met zijn bouwteam Amazings aan het uitwerken van deze gigantische bouwwerken. Denoyelle is gespecialiseerd in het bouwen van gezichten met LEGO-steentjes. De poppen zijn in eerste instantie gebouwd voor het evenement LEGO world. Met een team van tien personen is er zo’n 600 uur gebouwd om de imitaties op tijd af te krijgen. Dit is de eerste keer dat de poppen in een winkel tentoon worden gesteld.

De gigantische bouwwerken mogen niet aangeraakt worden. Ze zijn vanaf een afstandje te bekijken en zijn nog tot aan Koningsdag te zien in de Toys XL vestiging in de Aabe-fabriek.

Willem-Alexander en Máxima

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: