logo

Koning Willem II Stadion als eerste Nederlandse voetbalstadion volledig over op duurzame hardcups

Wie weleens een wedstrijd in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland bezoekt, is er al aan gewend: recyclebare hardcups waar je biertje, wijntje of frisje in geschonken wordt. Ook Willem II en Bonheur Horeca Groep vinden duurzaamheid belangrijk en daarom gaat het Koning Willem II Stadion als eerste Nederlandse voetbalstadion volledig over op hardcups. Op deze manier willen ze de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegengaan. Lees verder. 

Het gebruik van plastic wegwerpbekers is overigens per 1 januari 2024 bij evenementen – en dus ook voetbalwedstrijden – door de overheid verboden. Willem II gaat al eerder over op hardcups. Namelijk vanaf vrijdag 21 april tijdens Willem II – TOP Oss.

Een eigen hard cup

Ter vervanging van het wegwerpplastic introduceert Willem II eigen bekers. De bekers zijn ontworpen in Willem II-stijl en staan in het teken van de clubhistorie, de supporters, het stadion en de spelers. Deze nieuwe bekers kunnen uiteraard meer dan één keer gebruikt worden.

Zo werkt het

Wanneer je het stadion bezoekt en een drankje bestelt, wordt er eenmalig €2,- per beker aan het totaalbedrag van je bestelling toegevoegd. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker een nieuwe, schone beker en betaal je niet opnieuw €2,-. Is je laatste drankje op? Dan zijn dit de opties, want de beker is niet inwisselbaar voor geld:

  • Inleveren voor een token: je levert je beker in bij een horecapunt en ontvangt een token. De token kun je bij de eerstvolgende bestelling inleveren. Je krijgt dan een nieuwe beker zonder weer te betalen.
  • Meenemen naar huis: je neemt de beker mee naar huis en neemt ‘m de volgende keer mee terug of je houdt de beker thuis en betaalt bij je eerstvolgende bestelling opnieuw €2,- voor je nieuwe beker.
  • Donatie aan Tilburg Tifosi en Willem II Betrokken: je schenkt de waarde van jouw beker (€2,-) door de beker in de rode doneerbakken naast een horecapunt te stoppen. De opbrengst gaat naar Willem II Betrokken en Tilburg Tifosi. Daarmee draag je bij aan de maatschappelijke projecten van de club en aan de sfeeracties van de Willem II-supporters.

Meer informatie

Na afloop van de wedstrijden worden de bekers uiteraard gecontroleerd en gereinigd. Heb je meer informatie over de nieuwe hardcups? Check dan vooral deze Q&A.

Willem II, Bonheur Horeca Groep, AB INBEV en CWS Coffee Service zijn trots op deze belangrijke en duurzame vernieuwing en hebben alle vertrouwen in de medewerking van supporters om het mooie stadion schoon te houden.