Koningin Máxima bracht digitaal werkbezoek aan Station88

Koningin Máxima bracht woensdagmiddag 20 januari samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een digitaal werkbezoek aan Station88, het Huis voor ondernemerschap en innovatie in Tilburg. Dit deed de Koningin als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Lees snel verder.

Fotografie: Gemeente Tilburg / Joris Buijs

Trots op bezoek

Station88 is er natuurlijk trots op dat ze samen met centrumgemeente Tilburg & Midpoint Brabant de verbinding konden leggen tussen ondernemers, instanties en bestuurders in de regio met de SER en het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Het bezoek richtte zich op MKB-bedrijven en organisaties in de regio Midden-Brabant die mensen begeleiden die vanwege de coronacrisis werkloos zijn geraakt of dreigen te geraken.

Drie gesprekken

Koningin Máxima, Mariëtte Hamer en lid van het Comité, Meiny Prins, namen deel aan drie gesprekken. Als eerste met werkgevers over hun ervaringen met het platform Werk-Samen. Als tweede met vertegenwoordigers van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van het Regionale Mobilteitsteam (RMT) Midden-Brabant. Tot slot was er een gesprek met bestuurders van het UWC, VNO-NCW, regionale FNV, de gemeenten Tilburg en Waalwijk, de provincie Noord-Brabant, de directeur van Midpoint Brabant en de Universiteit van Tilburg over de bestuurlijke samenwerking en wat er nodig is om werknemers uit een krimpsector te laten doorstromen naar bedrijven met een tekort aan arbeidskrachten.

Meer informatie

Wil je meer weten over Station88? Check dan vooral de website.