Koninginnedag en – nacht: fantastisch en feestelijk

Koninginnedag en -nacht weer een geslaagd feest!

Koninginnedag en -nacht was dit jaar wederom één groot feest. Deze laatste bijzondere feestdag is goed gevierd in Tilburg.

Het weer werkte mee en alle feestgangers genoten van het heerlijke zonnetje. Met een biertje in de linkerhand en de rechterhand in de lucht werd er allereerst luidkeels meegezongen met de liedjes bij Tilburg Zingt. Marc Meeuwis kwam voor de jubileum editie ook een nummertje meezingen, top! Gezien het grote aantal bezoekers en de tevreden gezichten van de menigte was het ook dit jaar weer de ultieme start van het feest rondom onze Beatrix. Tegelijkertijd was er dit jaar een nieuwkomer op de Korte Heuvel: Kindergarten. De lokale en landelijke DJ’s zetten de Heuvel op zijn kop met hun opzwepende beats. Na deze feestjes vluchtte iedereen snel een kroeg in waar het gezang, gedans en gesjans door ging tot in de vroege uurtjes.

De volgende dag was het écht overal feest. Nadat iedereen bijgekomen was van Koninginnenacht werd de toon meteen gezet. Van het Oranjeplein, de Heuvel tot en met het Piusplein, de hele binnenstad stond vol mensen die hun best gedaan hadden zich volledig in het oranje te hullen. Natuurlijk werd Koninginnedag ook in andere delen van Tilburg gevierd!

Inmiddels heeft werkend Tilburg vanochtend gewoon weer om 07:00 uur de wekker uitgedrukt, terwijl de student zich nog een keer omdraait. We kunnen hoe dan ook terug kijken op een mooie, super geslaagde Koninginnedag en -nacht. Tilburg heeft deze bijzondere laatste feestdag zeker niet aan zich voorbij laten gaan. Op naar Koningsdag volgend jaar!

Ben jij gespot naar Bekijk hier alle foto’s!