Koningsdag 2024 met het gezin: de leukste activiteiten in Tilburg op een rijtje!

Zaterdag 27 april 2024 vieren we weer de verjaardag van de Koning. In Tilburg staat er dan ook van alles op het programma. Zo zijn er zowel op vrijdag als zaterdag een hoop festivals en feestjes in de stad. Daarover lees je meer in dit artikel. Maar ook voor gezinnen is er genoeg te doen. Denk aan leuke familiefestivals, markten, braderieën en veel meer. Lees snel verder. 

Spooranjepark

Tijdens Koningsdag kleurt het Spoorpark weer oranje en transformeert het tot Spooranjepark. Vanaf 10:00 uur is er van alles te doen en de toegang is gratis. Er is een kindervlooienmarkt, een campingsale bij de Stadscamping, een podium met diverse optredens, het NK stoepkrijten vindt plaats en de Spoorparkspelen worden georganiseerd. Ook zijn er diverse foodtrucks en kun je lunchen, dineren of borrelen bij het T-Huis.

Leijparkfestival

In het Leijpark staat van 12:00 – 18:00 uur weer van alles op het programma voor jong en oud. Het grootste gratis familiefestival tijdens Koningsdag in Tilburg staat hier op het programma. Verwacht een bonte mix van muziek, dans, een kindermarkt, demonstraties en veel meer. Ook komen er traditioneel meerdere oldtimers langs in verband met de 26e editie van de Oranjerally.

Koningsdag Korvel

Vier Koningsdag op de Korvel. Dans op Afrikaanse beats, proef specialiteiten uit diverse wereldkeukens en speel oer-Hollandse spelletjes. Uiteraard staan er weer verschillende kraampjes waar je gezellig kunt snuffelen, is er livemuziek en presenteren de ondernemers aan de Korvelseweg zich. Oftewel; een mooie mix tussen een braderie, festival met her en der een leuk feestje.

Kindervrijmarkt & kermis op de Heyhoef

Op Winkelcentrum Heyhoef staat van 12:00 – 17:00 uur een Kindervrijmarkt op het programma. Je kunt bij diverse kleedjes en kraampjes terecht om te snuffelen. Uiteraard is er ook wat de happen en wordt er voor entertainment gezorgd. Ook is er van 25 t/m 28 april een kermis bij het winkelcentrum en wordt er het hele weekend van alles georganiseerd.

Koningsdag in de Blaak

In de speeltuin bij Hofstede de Blaak is op Koningsdag van alles te doen. Er is een kleedjesmarkt, kids kunnen zich laten schminken, dansen en springen. Ook is er een voetbal- en hockeytoernooi.

Meer leuke uittips voor het gezin

Missen wij leuke tips voor het gezin tijdens Koningsdag? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com. Misschien voegen wij jouw tip dan wel toe.

Op zoek naar leuke feestjes tijdens Koningsnacht en Koningsdag? Bekijk dan dit artikel. Benieuwd naar meer leuke uittips dit weekend? Check onze uit-agenda.