Koningsdag zet Tilburg op de kaart als studentenstad bij uitstek

Tilburg Studentenstad

Ongetwijfeld heb je donderdag 27 april Koningsdag gevierd, en was dit erg gezellig. Misschien heb je zelfs wel gekeken naar hoe de Koning dit jaar zijn verjaardag vierde in Tilburg. Tijdens dit bezoek van de Koning heeft Tilburg zich op een diverse manier gepresenteerd als stad die barst van creativiteit en innovatie maar bovendien ook super sociaal en gezellig is. Maar Tilburg is ook een studentenstad bij uitstek. Met de beste algemene universiteit van Nederland en meerdere HBO instellingen biedt Tilburg onderwijs aan ruim 30.000 studenten.

Waarom kom je in Tilburg studeren?

Ten eerste omdat er een breed scala aan hooggekwalificeerde opleidingen wordt aangeboden. Bijvoorbeeld een uitmuntende economische en juridische faculteit die ook veel internationale studenten trekt, maar ook een goed aangeschreven opleiding journalistiek en vele unieke creatieve opleidingen zoals de Rockacademie en de Circusopleiding. Studeren doe je in Tilburg op de campus maar vooral ook midden in de stad. Zo vind je college- en lesruimtes in de hippe Spoorzone en in oude bankgebouwen in de binnenstad. Dit zorgt ervoor dat studenten in Tilburg verbonden raken met de stad en met veel plezier van hun studententijd genieten.

Wat is er te doen?

Van alles! Sowieso is er erg veel leuke horeca te vinden in de binnenstad van Tilburg. Van een daghap, borrelen tot diep in de nacht stappen, het kan allemaal. En Tilburg beschikt over een aantal gezellige studenten- en studieverenigingen die jouw studentenleven zo nodig nóg aantrekkelijker maken! Daarnaast is Tilburg dé evenementenstad van Nederland met talloze festivals en sportevenementen.

Wonen in Tilburg

Dat is leuk en niet duur. Binnen no time heb je een kamer in een tof studentenhuis gevonden of huur je een studio middenin de stad. Tilburg is lekker compact dus alles kan op de fiets.

En na je studie, wat dan?

Ook na je studie heeft Tilburg genoeg te bieden. Tilburg is een ondernemende stad met een enorme innovatiekracht. Dit biedt veel kansen voor starters op de arbeidsmarkt. Ook tijdens je studie word je in Tilburg al uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Meer weten?

Kijk op www.tilburguniversity.edu, www.fontys.nl en www.avans.nl voor informatie over opleidingen in Tilburg. Of bekijk www.tilburg.com en www.wordactieftilburg.nl om meer te weten te komen over het verenigingsleven in Tilburg en wat er allemaal te doen is in de stad.