Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg

Geen Koninginnedag meer op 30 april, maar Koningsdag op 26 april. Het klinkt allemaal nog wat onwennig maar dat mag de pret niet drukken. Tilburg heeft hele vette feesten georganiseerd. Daar waar andere jaren ook redelijk wat jeugd richting andere steden trok is dat nu totaal niet meer nodig. Met feesten als Tilburg Zingt, Oranjeplein, Kindergarten en Orange Beats hoef jij de stad dit jaar echt niet uit. Tilburgse gezelligheid duurt immers het langst.

Koningsnacht:

Tilburg Zingt

We beginnen met Tilburg Zingt met Koningsnacht. Trek je oranje kleding alvast uit de kast en zing lekker mee tijdens de nummers die over de Schouwburgring zullen galmen. Zuiver zingen is totaal onnodig dus ook als je niet zo muzikaal bent aangelegd kun je gewoon meeblèren met de beste muziekkrakers.

Om 18.00 zal het terrein worden geopend en word het publiek alvast opgewarmd. Ook de verschillende barretjes en eettentjes zullen dan openen. Om 19.30 is de officiële opening met het Tilburgs Volkslied waarna tot 00:00 verschillende optredens zijn en iedereen mag meezingen. Precies om 00:00 galmt het Wilhelmus over het evenemententerrein waarna een DJ tot 01:00 zal draaien en het evenement afsluit. In de Stadhuisstraat is het ook de hele avond feest en daar zal ook de afterparty van Tilburg Zingt ingezet worden.

Oranjeplein

Is meezingen met Nederlandstalige muziek niks voor jou? Kom dan naar Oranjeplein. Het Pieter Vreedeplein is namelijk omgetoverd tot een waar Dance Walhalla. Met een hele dikke line-up gaat het spreekwoordelijke dag eraf. Lekkere beats, een goede bass en gezellige mensen. De ingrediënten voor een top Dancefeest.

Om 19.00 opent Robert Courier. Met een lekkere set warmt hij het publiek alvast goed op. Om 20.00 neemt Lucien Foort zijn plek achter de knoppen over en hij heeft er zin in! Wie kent ze niet, Girls love DJ’s? Ook zij zijn aanwezig en starten om 21.30 met hun set. De tweelingbroer van Gers Pardoel knalt om 23.00 de lekkerste nummertjes door de boxen. Niet schrikken als je denkt dat Gers een carrièremove heeft gemaakt, het is zijn tweelingbroer in de DJ-booth. Als afsluiter heeft Oranjeplein niemand minder dan Maurice Delgado. Je ziet hem om 00:00 uur losgaan!

Kindergarten

Als voorproefje op de outdoor, 10 mei in het Leijpark, is Kindergarten ook met Koningsnacht en –dag aanwezig in Tilburg. Het Piusplein wordt omgetoverd tot techno walhalla en de line-up bestaat uit gevestigde namen en lokaal talent.

Van 20:00 tot 22:00 zal William Kouam Djoko Kindergarten openen. Hierna zal niemand anders dan Kabale und Liebe het stokje van zijn voorganger overnemen en tot 00:00 het Piusplein op zijn kop zet.  Koningsnacht wordt afgesloten door CEES VAN BALEN. Hij draait van 00:00 tot 01:00.

Orange Beats

De Korte Heuvel, een van de leukste straatjes van Tilburg. Bekend om zijn leuke kroegen en heerlijke terrasjes. Die terrasjes zullen even verdwijnen want de Korte Heuvel wordt op zijn kop gezet met Koningsnacht en –dag. Lekkere dansbare muziek, een hapje en een drankje en veel gezellig volk. Het gaat top worden.

Koningsnacht zal op Orange Beats worden verzorgd door verschillende DJ’s. Sven Stout, Matt & Kendo en Kriss One draaien met Koningsnacht allemaal een set voor je.

Meer tijdens koningsnacht

Draaimolen is jarig #2 Koningsnacht
Kingsnight bij Chalet Fontaine in Kaatsheuvel
Koningsnacht bij Studio
Tilburg Royaal: Rock & Roll in de Reeshof
Koningsnacht bij De Wijn
Meet the Streets Kings Night @ 013

Koningsdag

Leijparkfestival

Voor een echt familiefeest moet je met Koningsdag naar het Leijpark gaan. Met verschillende activiteiten is het daar een feest voor jong & oud. Tussen 12:00 en 18:00 moet je als familie in het Leijpark zijn. Met een leuke kindermarkt , sport, kunst en live muziek is er voor ieder wat wils.

De spetterende afsluiter wordt verzorgd door niemand minder dan DJ La Fuente. Vanaf 16:30 draait hij een set op het podium van het Leijparkfestival. Kom om 22:00 ook meteen eventjes naar de Piushaven voor een knallende afsluiter met veel vuurwerk!

Kindergarten

Kindergarten gaat met Koningsdag lekker verder waar het is gebleven met Koningsnacht. Loeiende bassen en snoeiharde beats. Van 14:00 tot 16:00 draait Kindnap The Dj waarna tussen 16.00 en 18.00 Keljet aan de beurt is. Rond etenstijd neemt CURSED P het stokje van hem over en zal hij tot 19.30 de muziek verzorgen. Duo Raymond Bloomberg & AEVON knallen daarna lekker door tot 20.30. Hopelijk zitten de gevels van het Piusplein er daarna nog in want tussen 20.30 en 22.00 is het de beurt aan Musclefarm om Kindergarten Koningseditie af te sluiten.

Orangebeats

Dansje wagen mensen? Kom met Koningsdag naar de Korte Heuvel en we maken er samen een feestje van. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Stan, Tommy Santo, DJ Klaske en Lanterfantje komen de Korte Heuvel op stelten zetten. Vanaf het hoge podium hebben ze perfect overzicht over de gehele Korte Heuvel en kunnen ze precies zien wanneer er iemand niet danst. Want gefeest zal er worden, door iedereen!

Meer tijdens Koningsdag

Multicultureel programma op de Korvel
Koningsdag bij de Boekanier
Kindervrijmarkt @ Heyhoef
Kindervrijmarkt @ Wilhelminapark
Straattekenwedstrijd @ Korvel
Repair café @ Boomstraat
Leijparkfestival Koningsdag

Ook in andere delen van de stad is er natuurlijk van alles te doen met Koningsnacht en –dag. Kijk voor meer evenementen op ons speciale Koningsdagplein!