Koningsnacht, Koningsdag, KKD-ontknoping voor Willem II en meer leuke uittips dit weekend!

Koningsdag op de Korte Heuvel

Er staat weer een heerlijk weekend voor de deur. Er is namelijk van alles te doen in de stad. Zo staat vrijdagavond in het teken van Koningsnacht en zijn er een heleboel feestjes in de stad. Een dag later – tijdens Koningsdag – is er ook van alles te doen in de stad. Wij zetten de leukste uittips in de regio Tilburg wederom voor je op een rijtje. Plannen aan het maken voor 26 t/m 28 april? Lees dan snel verder. 

Meerdere dagen

Kermis in de Reeshof

In de Reeshof staat van 25 t/m 28 april een kermis op het programma. Er staan een aantal attracties en je kunt ook iets lekkers scoren, bijvoorbeeld een lekkere oliebol bij de gebakkraam van Richard Voets. Je vindt de kermis op de parkeerplaats van Winkelcentrum Heyhoef.

Sample Sale Petrol Industries

Petrol Industries opent weer de deuren voor een exclusieve sample sale bij het prachtige hoofdkantoor in Tilburg. Van 22 april t/m 26 april & 29 april t/m 4 mei kun je profiteren van kortingen tot wel 70%. Ze hebben een uitgebreide collectie voor mannen en jongens liggen. Extra fijn: de toegang is helemaal gratis. Je moet jezelf wel even aanmelden.

Vrijdag 26 april

Koningsnacht in Tilburg

Tijdens Koningsnacht is er weer heel erg veel te doen in Tilburg. Zo verandert de Korte Heuvel in een festivalterrein, staat de XXL-editie van Club Stëlz op het programma bij Studio, treedt onder andere Monique Smit op in de Stadhuisstraat en wordt ’t Elfde Gebod omgetoverd tot Club Kathedraal. Ook staat Vroeg Pieken op het programma bij Poppodium 013. Maar er is die avond nog veel meer te doen.

Willem II – FC Groningen

Willem II speelt vrijdagavond de tot nu toe meest belangrijke wedstrijd van het jaar. In eigen huis nemen ze het op tegen FC Groningen, een directe concurrent. Bij winst promoveert Willem II direct naar de Eredivisie. De wedstrijd is stijf uitverkocht, dus als je nog geen kaartje hebt, is de kans klein dat je de wedstrijd kunt bekijken. Rondom de wedstrijd is van alles te doen. Zo roepen supporters op om in het rood-wit-blauw te komen, gaan de kroegen al vroeg open (Rosalie bijvoorbeeld om 13:00 uur en ’t Laar om 15:00 uur) en is het de bedoeling dat alle supporters om 19:00 uur op het vak staan.

The Commitments bij Heyhoef Cinema

Naar de bioscoop in de Reeshof? Dat kan! Regelmatig wordt in het wijkcentrum van winkelcentrum Heyhoef een filmavond georganiseerd. Vrijdagavond staat er weer zo’n avond op het programma. Deze keer wordt de film ‘The Commitments’ vertoond.

De Nachtzuster X De Vakbroeders: Seniel

It’s Kingsnight in The Nightnurse! Op vrijdag 26 april kun je naar De Nachtzuster samen met De Vakbroeders. De Vakbroeders gaan onderzoeken hoe je ervoor kunt zorgen dat een seniel soepzootje aanzet tot kritisch denken.

VISSA ROYALE bij Poppodium 013

Er staat weer een editie van VISSA ROYALE op het programma bij Poppodium 013. Dit keer komen de hiphop-meme-avonden Outerspass langs. Uiteraard mag Gladde Paling niet ontbreken op dit feestje. Zin in een gek avondje uit? Er zijn nog tickets.

Zaterdag 27 april

Koningsdag in Tilburg

Tijdens Koningsdag is er weer van alles te doen in Tillytown. Er zijn feestjes (van de Korte Heuvel tot de Stadhuisstraat en van het Piusplein tot verschillende andere plekken in de stad), maar ook voor het hele gezin is er genoeg te beleven. Denk aan leuke braderieën, rommelmarkten, familiefestivals en veel meer. Wij hebben een overzicht met de leukste activiteiten tijdens Koningsdag in Tilburg.

Wekelijks tuinieren met gratis lunch bij Giardino d’Italia

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby en wil jij meer te weten komen over tuinieren, snoeien, stekken, enten en nog veel meer? Dan kun je zondag aansluiten bij Giardino d’Italia. Iedere zaterdag kun je hier vanaf 11:00 uur in de tuin lekker komen tuinieren. Ook mag je aansluiten bij de gratis lunch om 13/14:00 uur.

Zondag 28 april

De Vreselijk Vieze Voorstelling in de Schouwburg

Zin in een leuke familievoorstelling in de studio van de Schouwburg? Ga dan zondag naar ‘De Vreselijk Vieze Voorstelling’ van Milan Boele van Hensbroek. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud. Er zijn nog kaartjes te koop.

DZOS Live bij Café de Troubadour

Van 11:00 – 13:00 uur staat er bij de gezellige buurtkroeg weer een leuke activiteit op het programma. Er is een Diggers Recordstore prijsvraag, je kunt een lekker ontbijtje bestellen en geniet van live radio. Vergeet niet om te reserveren.

Martin Stone live in Wijkcentrum Heyhoef

Plezier en rock & roll uit de jaren ’60 en ’70. Dat kun je zondagmiddag van 14:00 – 17:00 uur verwachten in Wijkcentrum Heyhoef. Martin Stone komt langs voor een optreden. Hij staat garant voor een gezellige middag livemuziek met een divers en herkenbaar repertoire.

Soul Sunday met Solid Soul bij Stadstheater De Boemel

Zondagmiddag geniet je vanaf 16:00 uur van Soul Sunday bij Stadstheater De Boemel in de Spoorzone. Niemand minder dan Solid Soul komt optreden. Kaartjes (inclusief consumptiemunten) zijn voor €10,- te koop. Als je dat online doet vooraf, krijg je bij dit kaartje twee consumptiemunten erbij.

Meer evenementen?

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Neem dan zeker ook even een kijkje in onze uit-agenda!