Koninklijk gezelschap ontvangen en uitgezwaaid met 013 Denim

013 Denim

Tilburg trakteert koninklijke familie op bijzondere bloemen en duizenden uitzwaaidoekjes van gerecyclede Tilburgse spijkerbroeken. Op donderdag 27 april vierde heel Tilburg feest met de koninklijke familie. Zowel de ontvangst als het afscheid van het koninklijk gezelschap werd gemarkeerd door een bijzondere, Tilburgse blauwe spijkerstof: 013 Denim.

Al direct bij aankomst in Tilburg maakte de koninklijke familie kennis met 013 Denim. Het echtpaar ontving een bijzondere bos bloemen, helemaal gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder 013 Denim. De prinsesjes op hun beurt droegen subtiele handcorsages waarin de blauwe spijkerstof verwerkt was.

10.000 zwaaidoekjes voor de koning

Na een vrolijke, feestelijke tocht door de stad eindigde het gezelschap op het Tilburgse Piusplein. Daar zwaaide de verzamelde menigte de koning en zijn gezelschap uit met duizenden uitzwaaidoekjes, ook weer gemaakt van 013 Denim. De doekjes zijn tijdens Koningsdag in een oplage van 10.000 stuks kosteloos uitgedeeld door de gemeente Tilburg.

Tasjes bij de VVV

Wie benieuwd is naar de bijzondere spijkerstof, kan na Koningsdag terecht bij het kantoor van de VVV. Daar zijn mooie 013 Denim tassen te koop. De tassen zijn ontworpen door de 17-jarige ROC-studente Maud van Irsel uit Tilburg.

Textielstad Tilburg is de thuisbasis van 013 Denim, een duurzame stof die werelden verbindt, verhalen vertelt en aanzet tot nadenken. 013 Denim wordt voor 50% gemaakt van gerecyclede Tilburgse spijkerbroeken en voor 50% van biologisch katoengaren uit India waar boeren een betere prijs voor krijgen. De spijkerbroeken zijn begin dit jaar ingezameld door zes Tilburgse scholen. 013 Denim staat symbool voor de draden die het beste van het bedrijfsleven, cultuur, onderwijs en burgers in Tilburg met elkaar verbinden.

Uniek samenwerkingsverband

Het duurzame 013 Denim is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband. Het project wordt gedragen door diverse Tilburgse partijen die het textielverleden van de stad eren en op een vernieuwende en duurzame manier met textiel bezig willen zijn. De deelnemende partijen zijn: Fontys Academy for Creative Industries, Michel Klop Fotografie, Rabobank Tilburg en omstreken, ROC Tilburg | School voor Mode en VeertienElf Media. Een niet geringe rol binnen dit project is weggelegd Wolkat 100% circulaire recycling. Het familiebedrijf tovert in-house textiel om tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubel-industrie. Dit vanuit de gedachte dat textielafval geen rommel is, maar een grondstof.

Het project wordt verder ondersteund door: 013 Straatjes, Citymarketing Tilburg, Gemeente Tilburg, Interpolis en Rabobank Foundation. Overige partijen die onderdeel zijn van de Tilburgse Textielgroep: Bonheur Horeca Groep, Havep, Innofa, Joris van Spaendonck, TextielMuseum en Tricorp.

Ga voor meer informatie over dit initiatief naar www.013denim.nl.