Koninklijke onderscheiding voor dhr. Frans Goossens

Dhr. Frans Goossens werd donderdag 16 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Goossens ontvangt de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor zijn woonplaats Udenhout. Hij krijgt de onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Noordanus bij zijn afscheid als secretaris/penningmeester van Dorpsraad Udenhout.

Frans Goossens was vanaf 2006 bij de Dorpsraad actief. Hij was voor de bewoners van Udenhout onder meer het aanspreekpunt van de Dorpsraad. Daarnaast onderhield hij namens de Dorpsraad de contacten met de gemeentelijke instanties. Het werk dat hij deed voor de Dorpsraad is van grote betekenis geweest voor Udenhout en zijn bewoners.

Dhr. Goossens is ook betrokken bij Heemcentrum ’t Schoor. Daarvoor organiseert hij onder meer de Open Monumentendag en leidt hij groepen rond. In samenwerking met de Dorpsraad en Udenhouts Belang zorgde hij ervoor dat er vanaf 2008 weer jaarlijks een dodenherdenking is op 4 mei. Daarnaast was hij voorzitter van badmintonclub Udenhout en onder meer bestuurslid en penningmeester van Stichting Katholiek Onderwijs Udenhout.

In de tijd dat hij werkzaam was bij het St. Elisabeth Ziekenhuis was Frans Goossens bestuurslid van de NVTG. Voor deze vereniging was hij mede betrokken bij de organisatie van congressen en studiedagen. Op zijn initiatief werd de NVTG Bouw Award in het leven geroepen. Deze prijs wordt in 2014 weer uitgereikt. Frans Goossens wordt gezien als iemand met een persoonlijke en oprechte belangstelling voor anderen. Hij is in staat om een goede sfeer te creëren en mensen op de juiste manier te motiveren en te overtuigen.