Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Mauritsz-Timmermans

Mevrouw J.C.M. (Jopie) Mauritsz – Timmermans ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvangt de onderscheiding op woensdag 25 september uit handen van loco-burgemeester Marieke Moorman, tijdens het 25-jarig bestaan van het Netwerk van Blinde en Slechtziende Ouderen in MFA Het Spoor in Tilburg.

Mevrouw Mauritsz is al 25 jaar actief als vrijwilliger. Bij het Tilburgse Netwerk van blinde en slechtziende
ouderen vangt ze bezoekers op bij de wekelijkse ontspanningsmiddag, verzorgt ze de koffie en thee en bereidt ze de maaltijden. Voor het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Tilburg verricht ze diverse werkzaamheden zoals het assisteren van de handwerkclub en het begeleiden van blinde/slechtziende ouderen tijdens de jaarlijkse vakantie. Ook bij de Koninklijke Volkstuinders Vereniging Hoflaan is zij actief als gastvrouw. Voor de Stichting de Wever assisteert ze tijdens de wekelijkse bingobijeenkomsten van woonzorgcentrum de Bijsterstede, begeleidt ze bewoners bij uitstapjes en fungeert ze als gastvrouw.
Mevrouw Mauritsz heeft met al haar inspanningen een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving geleverd en doet dat nog steeds. Voor deze verdiensten is zij nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.