Koninklijke Onderscheiding voor Tilburgse EHBO’ers

Koninklijke onderscheiding

Het echtpaar Harrie (73) en Corrie (74) de Graauw-van de Broek hebben op donderdag 9 juli 2015 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij krijgen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange verdiensten voor onder meer EHBO Vereniging Petrus Donders. Burgemeester Noordanus reikte de onderscheidingen uit op hun huisadres, vanwege de gezondheidssituatie van mevrouw De Graauw-van de Broek.

Verdiende onderscheiding

Het echtpaar de Graauw is al ruim 40 jaar vrijwilliger bij EHBO-vereniging Petrus Donders. Zij bemensen de EHBO-post in de Beekse Bergen en tijdens diverse grote evenementen in de stad zoals de Tilburgse Kermis.

Daarnaast hebben meneer en mevrouw een grote rol gespeeld bij de introductieweken van verschillende Tilburgse onderwijsinstellingen en bij kampeerevenementen van Scouting Jong Nederland, waarbij zij als EHBO’er optraden en diverse hand- en spandiensten verrichtten zoals het verzorgen van de materialen en de maaltijden.

Daarnaast zijn de heer en mevrouw De Graauw al zo’n 30 jaar actief in diverse functies actief carnavalsvereniging De Fènpruuvers.