Korvel Bier is terug na meer dan 100 jaar

Korvel Bier

Al meer dan honderd jaar wordt er geen Korvel Bier meer gedronken, maar dat gaat veranderen. Op initiatief van het Bewonerscomité Korvelseweg en in samenwerking met Café Berlijn heeft brouwerij KraftBier het Korvel Bier weer gebrouwen.

Korvel Bier

Korvel Bier werd vroeger gemaakt door Brouwerij De Posthoorn. Al vanaf 1804 brouwde zij het Tilburgse biertje. De brouwerij stond aan het Korvelplein maar het gebouw is helaas al lang geleden afgebroken.

Brouwerij KraftBier

Het is de missie van KraftBier om de Tilburgse brouwerstraditie in ere te herstellen. Eeuwenlang waren er tientallen brouwerijen die de stad voorzagen van het nodige bier. In de 20e eeuw is dat grotendeels stil komen te liggen, maar gelukkig komt daar de laatste jaren weer langzaam verandering in.

KraftBier staat voor lokaal en puur bier, gebrouwen uit passie. Met zicht op het verleden, met dromen over de toekomst. Bier door en voor Tilburgers. Naast stad van ambacht, van innovatie, van cultuur en van creativiteit is Tilburg een brouwersstad. Traditie en innovatie zullen hand in hand gaan. Met respect voor de pioniers die eeuwenlang op Tilburgse grond bier hebben gebrouwen maar met de innovatie en creativiteit waar Tilburg om bekend staat.

KraftBier

Het nieuwe Korvel Bier

KraftBier doet haar missie eer aan met het nieuwe Korvel Bier. Er is gekozen voor een witbier, fris en smaakvol. Bij de toegevoegde kruiden heeft de brouwer zich laten inspireren door de culturele veelzijdigheid van Korvel.

Op 24 juli om 16.00 uur zal het eerste Korvels Wit in Cafe Berlijn geschonken worden. Het eerste bier zal geproefd worden door een van de nazaten van de Familie Van Roessel, de oude eigenaren van de Posthoorn en daarna kan iedereen het nieuwe biertje komen proberen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal Theo Cuijpers in het kort iets vertellen over de Korvelse biergeschiedenis. Iedereen is op 24 juli van harte welkom om kennis te maken met het nieuwe bier!