Kory Scoran vervangt Mark Adamek bij Tilburg Trappers

Ziekte van zijn kind is voor Adamek reden om af te zien van overstap naar Trappers

Mark Adamek (27) heeft Tilburg Trappers laten weten noodgedwongen af te zien van een overstap naar de Tilburgse ijshockeyclub. In zijn plaats komt nu Canadees Kory Scoran naar Tilburg.

Ernstige ziekte van zijn kind is de reden voor het besluit van de Amerikaan Adamek om niet te kiezen voor een langdurig verblijf in Nederland. Mark Adamek zal nu zijn ijshockeycarrière dichter bij huis voortzetten. Technisch manager René de Hondt: ‘Heel jammer, dat Adamek heeft moeten afhaken. Maar ik heb er alle begrip voor, dat hij zijn privéleven laat prevaleren boven een lang verblijf in Europa.’

Tilburg Trappers heeft nu – mede op voorspraak van de nieuwe coach Mark Pederson – defense Kory Scoran vastgelegd.

De 27-jarige Canadees (Winnipeg, Manitoba) komt van Idaho Steelheads, dat uitkomt in de East Coast Hockey League. Scoran (1,91 m., 100 kg) speelde vier jaar bij Lake Superior State University.  Direct na zijn universiteitsperiode werd Scoran prof bij Idaho Steelheads, waar hij twee seizoenen teamgenoot was van Taggart Desmet. In ruim drie seizoenen bij Idaho speelde Kory Scoran 237 wedstrijden. Daar in noteerde hij 15 goals en 71 assists. Scoran stond ook in de belangstelling van enkele clubs uit de Duitse 2e Bundesliga (o.a. Schwenningen), maar koos voor een verblijf in Tilburg.