logo

Koude maar geslaagde Warandeloop (Bekijk de foto’s!)

Een succesvolle en bijzondere internationale loket.nl Warandeloop kende zondag een Nederlandse en Duitse overwinning tijdens de crossgala’s.

Foto´s Internationale Loket.nl Warandeloop 2010

Mooi was de grootse overwinning van Adrienne Herzog. De in Spanje wonende Nederlandse was ongenaakbaar op de 8100 meter. In een wedstrijd die ze van kop af aan hard maakte liep ze solo naar een eindtijd van 27.30 minuten. Daarmee gaf ze haar visitekaartje af voor het Europees Kampioenschap Cross in het Portugese Albufeira, dat over twee weken gehouden wordt in Portugal. De grand dame van de Belgische crossatletiek, Veerle De Jaeghere, werd met een eindtijd van 27.44 minuten tweede. En de derde plaats was voor de Oekraïense Yuliya Ruban in 27.54 minuten. Een mooi internationaal podium dus.

Het crossgala bij de mannen kende een verrassende winnaar. De Duitser Steffen Ulkiczka was in de eindsprint de sterkste en liep in een mooie tijd van 29,42 minuten op de tien kilometer naar de overwinning. Hij bleef daarmee de Nederlander Khalid Choukoud voor die erg blij was met zijn tweede plaats, en zijn tijd van 29,47 minuten. Waarmee hij dus zijn landgenoten Gert-Jan Wassink (6e) en Michiel Butter (7e) ruim voor bleef. De derde plaats was voor de Belg Atelaw Bekele in een tijd van 29,50 minuten. En dus wederom een mooi internationaal podium.

In dezelfde crossgala’s werd ook een wedstrijd voor neosenioren gelopen, oftewel in de categorie onder 23 jaar. Bij de vrouwen was Duitsland oppermachtig. Plaats 1 tot en met 6 was voor de oosterburen. De wedstrijd werd daar gewonnen door Anna Hahner die de 8100 meter finishte na 28,28 minuten. Gevolgd door haar landgenoten Ursela Gatzweiler en Maren Kock. Beste Nederlandse was Manon Kruiver met een tijd van 30,21 minuten op de 12e plaats.

Ook een Duitse overwinning bij de mannen onder 23 jaar. Daar was Richard Ringer met een tijd van 29,52 minuten op 10 kilometer de sterkste. Het podium werd compleet gemaakt door twee Belgische atleten. Jeroen D’Hoedt werd tweede in 29,55 minuten en Abdi Bashir eindigde als derde in 29,58 minuten. Beste Nederlander was de Nijmegenaar Jesper van der Wielen. De pas 19-jarige atleet werd knap vierde in een tijd van 30,02 minuten.

Naast de lange afstanden was er ook een korte cross, waar bij de vrouwen gestart werd met de Australische wereldtopper Benita Willis. Zij kon zich echter niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen. De korte cross, over 2000 meter, werd bij de vrouwen gewonnen door de Belgische Sigrid vanden Bempt. Zij zette een mooi tijd van 5,59 minuten neer. Lesley van Miert werd beste Nederlandse en finishte op een hele mooie tweede plaats met een tijd van 6,02 minuten. 800 meter loopster Yvonne Hak zette een knappe cross neer en werd derde in een tijd van 6,05 minuten. Ook bij de mannen werd bijzonder hard gelopen. De Belgische Kim Ruell was uiteindelijk de beste in strijd met zijn landgenoot Geoffrey Marion en de Nederlander Nils Pennenkamp. Zij zette respectievelijk een tijd neer van 5,17 / 5,19 en 5,21 minuten.

Naast de individuele wedstrijden was er ook nog een landenklassement. Onder de noemer Absentiemanager Nations Cup streden de diverse landen, er waren grote afvaardigingen uit o.a. Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Zwitserland. De Cup werd uiteindelijk gewonnen door België, voor Duitsland en Nederland eindigde op derde plaats.

Het weekend werd afgesloten met de Van Spaendonck Businessrun, waar het aantal deelnemende teams verdubbeld was ten opzichte van vorig jaar. Dit kwam mede door de relatiedag van loket.nl, Van Spaendonck en &A logistiek. Winnaar bij de 10 km (en dus officieus Nederlands Kampioen) is SCAB Accountants. Zij eindigden voor E&A logistiek en het winnende team van vorig jaar AAG-AWF Nederland. Bij de 5 kilometer was er winst voor De Wever in de vrouwen categorie en voor Interpolis bij de gemengde teams.

Met een recordaantal deelnemers (ruim 4.000 inschrijvingen) en prachtig weer (zonnig, droog, net boven het vriespunt) kijkt de organisatie van de Warandeloop terug op een geslaagde 52e editie.