Kraacht Kup is in ere hersteld

De Kraacht Kup is na enkele jaren afwezigheid weer in ere hersteld. White Demons ontvangt in het weekeinde van 14 en 15 juni meer dan 1.000 handballers op sportpark De Rauwbraken in Berkel-Enschot. Die reizen van heinde en verre af om deel te nemen aan de ultieme mix van 7-handbal, Shoot-Out én beachhandbal.

De negende editie van het toernooi om de Kraacht Kup wordt natuurlijk weer overgoten met een fikse dosis Brabantse gezelligheid. Op zaterdag komt tussen 10.00 en 16.00 uur de F- tot en met B-jeugd in actie. Om 15.00 uur start het beachhandbaltoernooi, rond de klok van 21.00 uur zijn de beachhandballers klaar. Op zondag is het tussen 10.00 en 16.00 uur tijd voor de A-jeugd, senioren en recreanten. Momenteel staat de teller op bijna 50 deelnemende teams op zaterdag, circa 30 teams voor het beachtoernooi en circa 40 inschrijvingen voor de zondag.

Na iedere wedstrijd worden er door de teams ‘shoot-outs’ genomen, die ook meetellen in de eindstand. Een shoot-out is een direct duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet, voordat zij/hij de vrije worpcirkel betreedt. Spektakel is dus verzekerd!

De Kraacht Kup staat voor het motto dat White Demons uitdraagt. In het clublied wordt het als volgt verwoord: ‘De kraacht van White Demons is de clubsfeer, sportieve vriendschap elke keer…’. Woordvoerster Monique Aldenhuijsen-Van Dal licht toe: “De Kraacht Kup is daarom meer dan alleen een sportieve samensmelting van kleine en grote handballers. Gezelligheid en vermaak nemen een prominente plaats in. Wij zijn dan ook blij dat het toernooi terug is van weggeweest.”

Meer informatie is te vinden op www.white-demons.nl of www.kraachtkup.nl.