Kraampjes, kampvuurtjes & warme choco: 8x leuke kerstmarkten in Tilburg

kerstmarkten tilburg

De feestdagen komen dichterbij. Wil jij alvast helemaal in de sfeer komen? De komende periode staan er een hoop kerst- en winterse markten op het programma. Wie, wat, waar, wanneer? We zetten het voor je op een rijtje. 

Kerstmarkten

Sfeervolle kerstmarkt bij Zjuu

Op zaterdag 10 december en zondag 11 december staat er tussen 12:00 – 17:00 uur een gezellige kerstmarkt op het programma bij Zjuu. Je vindt Zjuu aan de rand van het Leijpark. Tijdens de kerstmarkt kun je snuffelen bij diverse kraampjes, is er livemuziek en kun je opwarmen met iets lekkers te drinken bij de gezellige brunch- & borrelbar aan het Leijpark.

Kerstmarkt bij De Geitenhoeve

Bij Boerderij De Geitenhoeve staat op zaterdag 10 december en zondag 11 december een kerstmarkt met verschillende kraampjes op het programma. Je kunt er verschillende leuke producten kopen en het is een leuke belevenis voor jong en oud. De entree is €1,50 (met gratis consumptie) en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen. De kerstmarkt duurt op beide dagen van 13:00 – 20:00 uur.

Kerstmarkt op evenemententerrein ’t Laar

Op zondag 11 december staat er op evenemententerrein ’t Laar een kerstmarkt op het programma. De markt duurt van 10:00 – 17:00 uur en is gratis toegankelijk. De markt wordt georganiseerd door Ons Mien Events in samenwerking met Roco Events.

Un Bietje Groene Wintermarkt

Kraampjes, gezellige lichtjes, kamvuurtjes en veel meer. Dat vind je bij de Wintermarkt van Un Bietje Groen aan Koningshoeven 62. De Wintermarkt staat op zondag 11 december op het programma en duurt van 14:00 – 19:00 uur. Kids kunnen gratis broodjes ruilen, er is een kleding- en boekenruil en er zijn smakelijke hapjes, lokale producten en veel meer. Ook zijn er diverse leuke workshops en wordt er voor muziek gezorgd.

De Wintertuin in het Spoorpark

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december wordt het Spoorpark omgetoverd tot gethematiseerd winterdorp. Op zaterdag staat het Wintertuin Festival op het programma waar je kaarten voor nodig hebt, maar op vrijdag en zondag is De Wintertuin gratis toegankelijk. Er is een kerstmarkt met diverse kerst- en cadeauartikelen van lokale ondernemers op vrijdag 16 december. Denk aan een nostalgische snoepkraam, vintage kerstballen, cadeaupakketten, uniek speelgoed en vinyl platen. Op zondag 18 december zijn de kersthuisjes van de kerstmarkt gevuld met het randprogramma van het Winterbieren Festival.

Kerstmarkt bij De Reyshoeve

In de tuin van de Reyshoeve staat op vrijdag 16 december vanaf 16:00 uur de jaarlijkse Dickens Kerstmarkt op het programma. De markt vindt plaats in verwarmde tenten.

Winterhof kerstmarkt bij Giardino d’Italia

Op zondag 18 december is er een kerstmarkt in de tuin van Giardino d’Italia. Giardino d’Italia wenst iedereen van harte welkom vanaf 11:00 tot 16:00 uur. Tijdens Winterhof zijn er veel verschillende gezellige kraampjes waar lokale ondernemers hun producten aanbieden. Daarnaast zijn er ook leuke activiteiten voor jong en oud. Kan je huis nog wat kerstversiering gebruiken? Dan kun je meteen een kerstboom scoren! Ook is er een inpakkraam zodat je alle cadeautjes die je aan de haak hebt geslapen niet hoeft in te pakken.

Moonlight Shopping in het Dwaalgebied

Op donderdag 15 & 22 december vindt in het Dwaalgebied het Moonlight Shoppen plaats. De winkeltjes in het gebied openen ook ’s avonds de deuren en een aantal ondernemers hebben kraampjes voor de deur voor je laatste kerstinkopen. Uiteraard is het gebied sfeervol aangekleed en is er ook behoorlijk wat lekkers te snoepen en te drinken om jezelf op te warmen.

Meer winterse tips

Tijdens de winter in Tilburg is er genoeg te doen. Naast kerstmarkten, strijkt er ook een ijsbaan op de Heuvel neer, transformeert het Spoorpark een weekend lang in een winterdorp en organiseert Center of Tilburg veel activiteiten in de stad. Zo vind je van 10 t/m 24 december een levende kerststal op het Pieter Vreedeplein, staat er op 16 december de grootste après ski borrel van Tilburg op het programma op het Piusplein, keert de Santa Run terug op 17 december en staat die dag ook de winterse editie van Tilburg Zingt op het programma.

Of bezoek de kerst-afdeling van GroenRijk Tilburg. Dan ben je ook direct helemaal in de kerstsferen.

Organiseer jij een kerstmarkt of een andere leuke winterse activiteit en ben je benieuwd hoe je die via Tilburg.com onder de aandacht kunt brengen? Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com.