Krezip viert 20-jarig jubileum debuutalbum in 013

Krezip

Krezip viert op 15 mei het 20-jarig jubileum van Nothing Less in Poppodium 013. Tijdens dit bijzondere concert speelt de band eenmalig integraal haar debuutalbum Nothing Less uit 2000, dat werd bekroond met 3 keer platina. Het album, met daarop de hitsingle I Would Stay betekende de doorbraak van de Tilburgse band. 

Voor de band wordt het een bijzondere avond. “De release van Nothing Less in 2000 zette onze jonge levens compleet op z’n kop. We waren nog tieners toen we na ons optreden op Pinkpop in één klap doorbraken”, aldus frontvrouw Jacqueline Govaert. ”De liedjes over opgroeien, vriendschappen en jeugdliefdes lezen voor onszelf nog altijd als een dagboek van die tijd. We kijken er naar uit om ze nu, als dertigers, weer in onze hometown te kunnen spelen!”

Doorbraak

Krezip bracht haar eerste album ‘Nothing Less’ uit in 2000 en brak datzelfde jaar door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Vorig jaar januari kondigde de Nederlandse band Krezip aan na tien jaar terug te keren voor een optreden op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome datzelfde jaar. In oktober kwam het nieuwe album Sweet High uit welke binnen een week de Gouden Status kreeg.

Tickets

Kaarten voor het Jubileumconcert van Krezip in 013 zijn verkrijgbaar voor €35,-. De kaartverkoop start vrijdag 14 februari om 10:00 uur via de website van 013.