Kringloop Tilburg is Tilburgs bedrijf van de maand april 2017

kringloop tilburg

Kringloop Tilburg is door gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Het bedrijf sleept de prijs in de wacht door hun voortrekkersrol op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 19 april aan het bedrijf. Volgens gemeente Tilburg / Citymarketing Tilburg bevordert Kringloop Tilburg de ambachtseconomie door het stimuleren van afvalvermindering, recycling en hergebruik onder zowel particulieren als het bedrijfsleven. Daarnaast richten ze zich met hun arbeidsfilosofie met name op kansarme groeperingen.

Sociaal

Broers Sander en Dennis Geijs zijn erg blij met de waardering uit de regio. “Naast het bieden van een stabiele en gezellige werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoeken wij ook actief partnership bij duurzame bedrijven, maatschappelijke organisaties en creatieve ondernemers voor duurzame samenwerking. Wij zijn een sociale onderneming met een maatschappelijk missie. Hiervoor erkenning krijgen in de vorm van deze prijs is een kers op de taart.”

Impact first

Kringloop Tilburg gelooft sterk in sociaal ondernemerschap, hierin verantwoordelijkheid nemen en dit tonen in alles wat ze uitdragen en dagelijks doen (Impact first). “We willen graag mensen helpen en zoeken de interactie. Iedereen is welkom. Net dat stapje harder lopen voor de klant, elke dag weer zorgen dat de winkel netjes is en natuurlijk dat beetje extra service mét een glimlach.” Ook ondersteunt het bedrijf lokale initiatieven zoals Het Ontdekstation, Stichting Broodnodig, het Rode Kruis, zijn ze aangesloten bij Social Enterprise en werken ze samen met o.a. Diamant-groep, het UWV en talrijke re-integratiebureau’s).

Kringloop uit grijs gebied

“We streven er naar de kringloop wereld uit het grijze gebied te halen. Er bestaan best wat vooroordelen en spookverhalen over onze sector. Met noeste arbeid en strak vasthouden en voortdurend toetsen aan ons concept proberen we met een kleurrijk team de winkel en wat we doen laagdrempeliger te maken voor iedereen.” Dat dit goed lukt, blijkt wel uit de onbedoeld gecreëerde onveilige verkeerssituatie op de oude locatie. Ze namen verantwoording door zelf constructief te zoeken naar oplossingen met zowel omgeving als later de gemeente en Gamma, wat uitpakte in een mooie nieuwe locatie met meer ruimte voor creatief ondernemerschap, werkgelegenheid en duurzame initiatieven.

Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars kun je op de website van Make It In Tilburg vinden.