Kringloopboetiek Tante Pollewop viert 15-jarig bestaan in oktober

Tante Pollewop is een initiatief dat niet meer weg te denken is uit onze stad. Het begon als klein initiatief van twee vriendinnen vijftien jaar geleden. Inmiddels is Tante Pollewop uitgegroeid tot prachtige kringloopboetiek met in totaal 50 vrijwilligers. In oktober bestaan ze dus vijftien jaar. Dat vieren ze met vele acties. Lees snel verder. 

Door intensieve samenwerkingen met partners in de stad, deelname aan Global Goals Tilburg en vele activiteiten om duurzame ontwikkeling te steunen, weten veel Tilburgers de weg naar de Molenstraat te vinden. Evelyne Klerx, één van de oprichtsters: “Je kunt wel zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is. We hadden hier nooit van durven dromen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt met al onze fantastische vrijwilligers.”

Tante Pollewop is een kringloopboetiek die zich inzet voor Tilburgers die het niet breed hebben. Maar ze zijn ook gekoppeld aan de Stichting Elimu Mount Elgon dat zich inzet in Afrika. “In Kenia kunnen duizenden kinderen nu naar een degelijke school. Ze kunnen vakopleidingen volgen. We blijven dit initiatief steunen.” In Tilburg zijn ze dus ook erg begaan met het wel en wee van de Tilburgers. “We delen via zo’n zestig organisaties cadeaubonnen uit. Met die cadeaubonnen kunnen mensen die het hard nodig hebben bij ons gratis goede kleding shoppen. En dat allemaal doordat zoveel lieve mensen kleding doneren.”

Doneren aan Tante Pollewop

De winkel van Tante Pollewop vind je in de Molenstraat. Heb jij kleding die je niet meer draagt? Of schoenen, accessoires en tassen? Je kunt je spullen doneren aan Tante Pollewop. Op die manier krijgt de kleding een tweede leven en worden goede doelen gesteund. En de spullen die niet in de winkel worden gehangen? Die krijgen altijd een goede bestemming. Wil jij kleding doneren? Check deze link voor meer informatie.

Unieke bruidswinkel ‘Uit Liefde’

In de winkel van Tante Pollewop vind je ook een shop-in-shop van Uit Liefde. Dit is een bruidswinkel met honderden pre loved en nieuwe bruidsjurken in alle maten. Deze bruidsjurken zijn gedoneerd door bruiden, maar ook vaak door bruidswinkels. Het animo voor deze jurken is groot. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat het duurzaam is.

Jubileum

Om het vijftienjarige jubileum van Tante Pollewop te vieren, hebben ze diverse acties in oktober voor alle klanten en donateurs. Ga daarom zeker eens langs bij de winkel aan de Molenstraat 47, of neem een kijkje op de website, Facebook en Instagram.