Nieuws

science
Let op! Dit artikel is al 1098 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kroegwetenschap en andere weird science op Festival Mundial 2018

Naar college tijdens Festival Mundial? Dat is veel leuker dan het klinkt! Op 23 en 24 juni vindt op Mundial het programma Science Stories plaats. Tussen het dansen, eten en drinken door kunnen bezoekers daar minicolleges van rond de 20 minuten volgen, georganiseerd door de Kennismakerij, Fontys Hogescholen en Night University.

Science Stories

Wetenschapper Linda Drijvers onderzoekt hoe je hersenen alle dingen die je hoort en ziet aan elkaar koppelt, en hoe dat werkt in omgevingen met veel herrie. Herkenbaar? Je staat samen met je vrienden in een bomvolle kroeg. Wanneer je iemand iets te drinken wil aanbieden probeer je over de muziek heen te schreeuwen, maar je vriend verstaat je niet. Maar als je een ‘drinkbeweging’ maakt terwijl je dat vraagt, komt je boodschap altijd aan. Hoe dat werkt? Linda legt het uit in haar lezing ‘De wetenschap van gebaren in de kroeg’.

Ninja Patrol is naar eigen zeggen de meest ‘geeky gang’ van Nederland, hun lezing samen met bekend YouTuber ZuRi gaat dan ook over de toekomst van gaming.

‘Goldfishes invites’ is een talkshow over het beste dat Brabant in huis heeft aan creatie en innovatie. Speciaal voor Mundial organiseren ze ‘Goldfished Summertalk’. Hosts Tyrone Tjon-a-loi & Samir Matanda ontvangen Rens Peters, manager & boeker van 19 Gigs. Ze gaan het hebben over hoe het is om op de achtergrond in de muziekindustrie actief te zijn, hoe het is om te werken met artiesten als Big2 & Ares, wat zijn visie op de muziekindustrie is en wat zijn visie is op Tilburg!

Kennismakerij, Fontys & Night University

Mundial heeft samenwerkingen met innovatieve en creatieve partners uit Tilburg. De Kennismakerij is de ‘bibliotheek nieuwe stijl’ in de Spoorzone, dé plek voor het delen van kennis en verhalen. Mundial geeft al jaren een podium aan het creatieve talent van Fontys Hogescholen. Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Met dit evenement wil de universiteit wetenschap en maatschappij met elkaar verenigen.

Festival Mundial

De 31e editie van Festival Mundial vindt plaats op 23 & 24 juni in het creatieve centrum; van Tilburg: de Spoorzone. Hét speelterrein om nieuwe artiesten te ontdekken, heerlijk te eten bij de talloze foodtrucks, ultiem te chillen en te dansen tot de zon ondergaat (en daarna). Daarnaast worden bezoekers verrast met kunst, lezingen, dans en nog veel meer.

Reageer op dit bericht