Kruikenviering, Kruikenbruiloft, Tjeukefist, Kaajbaandefist & Kruikenstad in Koor 2015

Maandag 16 februari staat er een bomvol carnavalsprogramma op de planning in Kruikenstad. De dag gaat van start met de Kruikenviering in de St. Josephkerk op d’n Heuvel en wordt opgevolgd door de Kruikenbruiloft, het Tjeukefist, het Kaajbaandefist en tot slot Kruikenstad in Koor. Bekijk hier welke evenementen je vandaag niet mag missen.

Kruikenviering

De Kruikenviering vindt plaats op carnavalsmaandag, zoals de traditie ons laat weten. Om 12.45 uur start de carnavalsmis in de St. Josephkerk op d’n Heuvel. Sinds drie jaar is deze viering minder traditioneel. Geen eucharistie of communie, maar een nieuwe opzet naar deze tijd. De Prins en z’n gevolg zijn aanwezig, net als het Kruikenpaar van 2015. De Hofkapel zorgt samen met het Muzemento koor voor de muziek. Kaarten kosten hiervoor €5. Lees hier meer over de Kruikenviering.

Carnaval 2014 Kruikenviering Kruikenbruiloft

Kruikenbruiloft

Na de Kruikenviering is het tijd om het Kruikenpaar van 2015 in de onecht met elkaar te verbinden tijdens de Kruikenbruiloft. Sjaan Laajt en Kaaw Peer zijn dit jaar de twee Kruiken die deze ‘ontbintenis’ aangaan. Carnavalsvereniging Veel Sjaans leverde Kruik Sjaan Laajt als verloofde en de vereniging Kaaw Buffet zorgde voor Kaaw Peer als deel van het paar. Prins Robèrt zal de twee Kruiken verbinden tussen 14:30 uur en 17:00 op d’n Heuvel.

Kaajbaandefist

Het Kaajbaandefist is een feest waar de beste kapellen die Kruikenstad rijk is van zich laten horen. Gezamenlijk brengen zij ten gehoren welke muziek zij in hun repertoire hebben. Het Kaajbaandefist is een feest voor jong en oud. Het Kaajbaandefist vindt plaats op de Korte Heuvel in Tilburg en start om 15.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Leuke bijkomstigheid is dat het evenement gratis is.

Tjeukefist

Tjeukefist is het feest voor de kleinste inwoners van Kruikenstad. Tjeuke, het carnavalssymbool, organiseert dit jaar voor de vijfde keer zijn feest  in Popcentrum 013. Om het jubileum van Tjeukefist extra groot te vieren komen Wipneus en Pim de kinderen verblijden met een heuse carnavalsshow. Het schminkteam is aanwezig om de kleintjes om te toveren tot prinsessen en draakjes. Ook kan er een echte Raad van Elf-steek worden geknutseld en zorgt de fotograaf voor de mooie kiekjes. Kaarten kosten €3,50 en aan de kassa €4,50.

Kruikenstad in Koor

Kruikenstad in Koor is hét evenement voor de zingende carnavalsvierder. Het ‘Kruikenstad in Koor Harmonieorkest’ begeleidt deze avond. Dit orkest werd speciaal voor deze gelegenheid samengesteld. Het bestaat dan ook uit 40 topmuzikanten die je meenemen op een muzikale reis langs vele bekende carnavalsnummers. Het evenement is gratis toegankelijk en duurt van 20:11 uur tot 22:45 uur.

Ook heel leuk vandaag

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!