Kunst uit het Tilburgse: Artillie

artillie

Wij kwamen op Instagram hele toffe beelden tegen van eyecatchers in Tilburg, maar dan op een hele andere manier vastgelegd. Bowie van Loon, het brein achter Artillie, maakt dagelijks toffe artwork van een mooie spot in Tilburg en deelt dit met zijn volgers. 

Bowie struint naar eigen zeggen al 26 jaar rond in onze stad en heeft inmiddels liefde voor straatfotografie ontwikkeld. Nadat hij van zijn vriendin een camera kreeg ging hij de straat op. Afgelopen weekend besloot hij daar spontaan iets mee te doen. Artillie werd geboren (combinatie van art en ‘Tillie’, een bijnaam voor Tilburg onder jongeren). Artillie wil zich voornamelijk bezighouden met architectuur, landschappen en events in de stad. Daarnaast is Bowie een groot liefhebber van graffiti en street-art.

De beelden van Artillie

Geen HD foto’s, panorama’s of 3D shots, maar beelden die worden bewerkt met speciaal ontwikkelde applicaties; dat is de stijl van Artillie. Wij vinden het in ieder geval heel tof. Oordeelt u zelf! Vind je het tof? Blijf hem dan vooral in de gaten houden, want hij plaatst dagelijks een foto op zijn Instagrampagina.