Kunstwerk kroon op nieuwbouw TweeSteden

Het menshoge, bronzen beeld in de entreehal van de locatie TweeSteden is ontworpen door beeldhouwer Dineke Beereboom.

Sinds gisteren siert een speciaal vervaardigd, bronzen beeld de entreehal van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Het opvallende kunstwerk markeert het nieuwe polikliniekgebouw en de entreehal op de locatie TweeSteden.

Het beeld kan patiënten en bezoekers bij binnenkomst haast niet ontgaan. Het is menshoog en direct links van de hoofdingang geplaatst. Beeldhouwer Dineke Beereboom is de ontwerper van de bronzen creatie. Ze liet zich inspireren door de woorden gastvrijheid, zorgzaamheid en professionaliteit. Kernwaarden die het ziekenhuis hoog in het vaandel heeft staan. “We zijn trots op dit fraaie mensbeeld dat de gastvrije uitstraling van onze nieuwe entreehal versterkt”, stelt lid Raad van Bestuur Peter de Zwart.

Wijd gespreide mantel
Het beeld is speciaal voor het ziekenhuis ontworpen. De thema’s van het ziekenhuis worden gevat in twee elkaar omarmende mensen in beweging, getooid in een wijd gespreide mantel. Mensen en de taal van hun lichaam zijn de belangrijkste inspiratiebron voor de beelden van de Bossche kunstenares.

Een dik jaar geleden werd het nieuwe polikliniekgebouw en lichte, ruime entreehal op de locatie TweeSteden in gebruik genomen. De Raad van Bestuur deed de Kunstcommissie het verzoek om een kunstwerk te laten ontwerpen. BAM Utiliteitsbouw BV heeft het mede mogelijk gemaakt dat het er kon komen.