L’ Orangerie gaat verder in een nieuw jasje

Carnavalsmenu L'Orangerie

Eén van de gevestigde namen van Tilburg heeft een nieuw jasje gekregen. Sinds de start in 1999 zag restaurant l’ Orangerie er nog altijd hetzelfde uit. Weg met het ‘Vincent van Gogh’ thema, tijd voor een modern, fris en herboren brasserie.

Mede-eigenaar Jan van Overdijk vertelt over de veranderingen. “We kregen wel eens terug van gasten: wat is dat in hemelsnaam met dat blauwe plafond? In ’99 was het fris en vrolijk, maar je moet wel een beetje met de tijd mee.”  Dus de oranje met felblauwe huiskleuren maakten plaats voor een antraciet plafond , roomwitte muren met kleurige behangetjes en nieuwe set aan meubels.

Marc en Jan

Vijf jaren geleden nam het echtpaar Jan en Marc de l’ Orangerie over van de vorige eigenaar. “We zijn altijd verder gegaan in de oude lijn en durfden niet teveel te veranderen. Ik zei altijd: wees voorzichtig, kom vooral niet aan een goed lopend concept.” Maar nadat ze begin 2015 nieuwe meubels kochten, durfden ze de kleine metamorfose toch aan. “We hebben nu meer van onszelf doorgevoerd. Wanneer je hier binnen komt zie je iets van Marc en Jan terug.”

Linnen op de tafels, drie glazen glaswerk en alles tot in de puntjes verzorgd. Jan en Marc zijn pietje precies en dat zie je terug in het restaurant. “Alles moet strak staan, netjes en verzorgd zijn.  Voor sommige voorbijgangers of onbekenden lijkt het daardoor, overigens geheel ten onrechte volgens Jan, dat l’ Orangerie een duur en chic restaurant is.

orangeriefoto

Frans tintje

Maar met een driegangenmenu van €28 is dat niet het geval. “Geen zalfjes, streepjes en geleitjes, maar een goed, mooi en Bourgondisch bord eten.” Met het nieuwe jasje van l ‘Orangerie is ook de menukaart veranderd. Deze is kleiner geworden en volledig terug gebracht naar het originele concept: de Franse keuken. Onder genot van Franse muziek (“echt niet oubollig hoor, maar een nieuwe stijl”) geniet je bijvoorbeeld van een Franse boerenstoof met verse groenten en lekker saus. Alles vers gemaakt met enkel streekproducten.

orangeriefotoeten

Alles valt samen

Na vijf jaar hard werken valt volgens Jan nu eindelijk alles samen. Het restaurant past beter bij de eigenaren, de nieuwe website laat het restaurant perfect zien zoals het is en het terras dat nu overdekt is, loopt mooi over naar binnen. Het enige wat nu nog op de planning staat, is de ruimte voor gezelschappen achter in de tuinkamer. Binnenkort wordt deze ook volledig in stijl afgewerkt. Ben je benieuwd naar de vernieuwde l’ Orangerie? Loop dan eens binnen of bekijk de nieuwe website.