La Nouvelle Auberge presenteert: De Nederlandse Zomer, (h)eerlijk van eigen bodem!

Na het succes van de Italiaanse Zomer vorig jaar, presenteert La Nouvelle Auberge in de maanden juli en augustus de Nederlandse Zomer, een prachtig menu met duurzame producten uit eigen land. Lees verder.

La Nouvelle Auberge nodigt je uit voor: De Nederlandse Zomer – (H)eerlijk genieten van eigen bodem! Het team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een menu samen te stellen van culinair topniveau, maar ook volledig duurzaam en lokaal. Cuisinier Ralph Blaakenburg en chef-kok Pim de Weert zijn op zoek gegaan naar de puurste en meest smaakvolle producten die ons land te bieden heeft. Hun zoektocht leidde hen langs verschillende duurzame en ambachtelijke producenten, ieder met een bijzondere motivatie en een uniek verhaal.

Ontdek de smaak van Nederland

Wat je kunt verwachten? Van de romige oesters van Delta Ostrea in Yerseke, die groeien in het voedselrijke water van de Oosterschelde, tot de verse Kingfish van The Kingfish Company, gekweekt op het land met minimale ecologische voetafdruk. Het zilte zeewier van De Zeeuwse Zeewierhandel, duurzaam ‘geplukt’ door Jan Kruijsse. Buffelmelkproducten van De Stoerderij in Son en Breugel, waar gigantische waterbuffels jaarrond in de wei staan. En het “gouden boontje”: de lupineboon, uit de tuin van Boer Henk van Lekker Brabants, die op natuurlijke wijze meer dan 100 verschillende (vergeten) groenten teelt.

Ook de wijnen komen van eigen bodem. Sommeliers Ruben en Danique selecteerden onder andere wijnen van Landgoed Wolfs, waar Laura de Hollander en Bas Klerx op de zanderige leembodem in Sint-Michielsgestel prachtige Nederlandse wijnen produceren.

Een duurzame beleving

Duurzaamheid staat bij La Nouvelle Auberge hoog in het vaandel. Elk ingrediënt in het menu is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, seizoensgebondenheid en minimale milieu-impact. Ralph en Pim combineren deze producten met de nieuwste bereidingswijzen om onze gast opnieuw te verrassen met een culinaire ervaring die zowel vernieuwend als respectvol naar onze natuur is: (H)eerlijk van eigen bodem! Sommeliers Danique Dingemans en Ruben van Aert zorgen ervoor dat elke gang perfect wordt begeleid door bijzondere en bijpassende Nederlandse wijnen en dranken. Net zoals onze chefs kiezen zij hun producten met oog voor duurzaamheid en kwaliteit, zodat de smaakbeleving compleet is.

Een ode aan de Nederlandse zomer

La Nouvelle Auberge nodigt je van harte uit om in de maanden juli en augustus te genieten van de Nederlandse zomer om de rijke smaken van Nederland te ontdekken. Met de veelzijdigheid en de puurheid van producten van eigen bodem. Geniet, samen met ons, van de Nederlandse zomer zoals je nog nooit hebt gedaan!

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig naar het menu dat ze tijdens de Nederlandse zomer serveren of wil je direct reserveren? Dat kan via deze link.