La Trappe komt met een special edition van de Isid’or

isid'or

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers: La Trappe komt met een special edition van de geliefde Isid’or. Het originele Isid’or werd in 2009 voor het eerst gebrouwen ter ere van het 125-jarige bestaan. Nu, tien jaar na de introductie van Isid’or, zijn de huidige brouwers uitgedaagd om een speciale editie te maken van het bier.

De eerste Isid’or werd opgedragen aan broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij en grondlegger van de bieren van La Trappe. Na 125 jaar komt er dus een speciale gelimiteerde editie. Hiervoor hebben de brouwers in samenwerking met de hoptelers gebruik gemaakt van een melange van twee nieuwe experimentele hopsoorten.

Smaakomschrijving en bijzondere opbrengst

La Trappe omschrijft het bier als volgt: “De twee nieuwe experimentele hopsoorten geven het bier enerzijds verfijnde, kruidige en peperachtige tonen en anderzijds een krachtig aroma met tonen van rijpe bessen en citrusfruit.” Een deel van de opbrengst gaat naar een scholenproject in Oeganda. Voor de kinderen in district Ssanje wordt basis- en vervolgonderwijs mogelijk gemaakt, zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet kunnen gaan.

Beschikbaarheid

De special edition is nu verkrijgbaar bij het Proeflokaal en de Kloosterwinkel van La Trappe en binnenkort bij verschillende supermarkten en diverse horecagelegenheden.