La Troupe Saaba On (re) Tour van 1 tot en met 8 juni 2014 naar Tilburg

Muziek en dans uit west Afrika, Burkina Faso

Met gepaste trots. Muziek en dansgroep La Troupe Saaba komt op uitnodiging van Stichting Support Benebnooma (www.benebnooma.nl), van 1 tot en met 8 juni naar Tilburg.

In de jaren negentig was La Troupe Saaba de eerste internationale groep die op uitnodiging van Festival Mundial naar Nederland kwam voor een tournee. In de jaren daarna volgden nog vele tournees. De groep trad op in stad en land en veroverden met hun enthousiasme en het achtergrondverhaal vele harten.

La Troupe Saaba komt uit het West-Afrikaanse land Burkina Faso, uit de stad Koudougou. Zij brengen diepe Afrikaanse klanken in een traditioneel jasje. De bespelers van de kalebassen, djembés, doum-doum, maracas, fluit en talking drum brengen de dansers in vervoering en vuren hen aan om een spetterende uitvoering neer te zetten.

benebnooma-La-troupe-Saaba-on-Tour

La Troupe Saaba is in die periode beschikbaar voor optreden en workshops.

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika. Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig! Benebnooma ontplooit daarom diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en biedt werkgelegenheid. In Koudougou, werd in 1985 het centrum Benebnooma opgericht. La Troupe Saaba ontstond vrijwel onmiddellijk bij de oprichting. Een deel van de opbrengsten uit hun optredens vloeit terug in de kas van de Benebnooma. La Troupe Saaba heeft een duidelijke missie en draagt deze krachtig uit in de muziek en dans. Cultuur als instrument om bij te dragen aan het bestrijden van structurele armoede!