Laat jouw modeltrein taxeren door experts van Catawiki

modelspoor

Heb je een bijzondere modeltrein in je collectie waar je meer over zou willen weten? Een exemplaar uit een erfenis waarvan je de waarde wil laten inschatten? Modelspoor Tilburg verzorgt in samenwerking met Catawiki een taxatie van bijzondere modelspooritems van verzamelaars. De experts van Catawiki gaan de items die bezoekers meebrengen screenen op bijvoorbeeld waarde en herkomst. Een soort ‘tussen Kunst & Kitsch’ dus.

Catawiki

Catawiki werd in 2008 opgericht als een website waar verzamelaars hun verzameling online konden bijhouden. In 2011 startte Catawiki met het organiseren van wekelijkse online veilingen van bijzondere objecten, bijvoorbeeld kunst, antiek, klassieke auto’s, sieraden en postzegels. De meeste objecten op Catawiki zijn niet zomaar in een winkel te vinden en hebben vaak een fascinerend verhaal.

Enkele voorbeelden van voorwerpen die in het verleden op Catawiki zijn geveild: een compleet mammoetskelet, het duurste LEGO-steentje ter wereld, de hoed van de paus, een meteoriet van mars, een haar van Napoleon, het oudste condoom ter de wereld en Mohammed Ali’s bokshandschoenen.

Modelspoor Tilburg

Op 21 september wordt in de Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone de tweede editie van Modelspoor Tilburg gehouden. Deze locatie is een plek vol spoorweghistorie. De Wagenmakerij was vroeger onderdeel van de Centrale Hoofdwerkplaats van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen, de voorloper van de NS. Tijdens het evenement is er veel aandacht voor de geschiedenis van de Spoorzone, met foto exposities en rondleidingen.

Extra leuk is dat op die dag ook Den Bosch onder Stoom plaatsvindt: er rijdt dan een klassieke gereviseerde stoomtrein rijden op het spoor tussen Tilburg en Den Bosch. Een complete dag uit voor treinliefhebbers dus!