Laatste 750 kaarten Mega Piraten Festijn in de verkoop

De laatste 750 kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 17 oktober plaatsvindt in Tilburg zijn inmiddels in de voorverkoop gegaan. Organisator Eddy Mensink verwacht een uitverkochte tent. “Als je kaarten wilt hebben, wees er dan snel bij, want de ervaring leert dat het in de laatste dagen voor het festival erg hard gaat.”

Zo’n zes jaar geleden stond de rondreizende festivalkaravaan voor het eerst (en laatst) in Tilburg. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn nu weer van de partij op het terrein aan De Laar West. Van Jan Smit tot Jannes, van Sieneke tot René Schuurmans en van Lesley Williams tot de Gebroeders Ko.

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Daarbij weer enkele nieuwe plekken, maar ook veel vertrouwde. “Het is ons doel om heel Nederland te bestrijken”, vertelt organisator Eddy Mensink. “Door regelmatig van locatie te verwisselen, willen we voorkomen dat ons publiek verzadigd raakt. Maar vaak nemen we eerder afgestoten locaties later ook weer op in de karavaan. Uit het oog is niet uit het hart! En dat geldt dus ook voor Tilburg.”

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Programma

Jan Smit, Thomas Berge, Gebroeders Ko, René Schuurmans, Lesley Williams, Django Wagner, Stef Ekkel, Monique Smit, Koos Alberts, Marianne Weber, Vinzzent, Henk Bernard, Ancora, Ferry de Lits, Jaman, Sieneke, Jannes, Helemaal Hollands, Gino Graus, John West, Edwin van Hoevelaak, Peter Beense, Belinda, Jan Keizer & Anny Schilder, Henk Dissel, Leen Zijlmans, Gino Fey en Dario. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan De Laar West is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 19.30 uur. RADIONL zendt live uit vanaf de locatie en verzorgt ook de muziek voordat het officiële programma begint.

Voorverkoop

Kaarten (à 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle Primera’s, Blz. Boekhandel Buitelaar in Goirle, de Bruna in Oisterwijk, Kantoorboekhandel Peter Swaanen in Hilvarenbeek, Kantoorboekhandel Nogmaals in Udenhout en de Bruna in Dongen. Daarnaast kunt u ze ook bestellen via www.megapiratenfestijn.nl of Paylogic. Tribunekaarten (à 29,50 euro) zijn alleen via de site verkrijgbaar.

Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.